Search
Close this search box.

V Dravogradu na ogled razstava likovnih del koroških likovnikov

Gre že za tradicionalno razstavo, ki je plod sodelovanja med likovniki iz celotne Koroške. Ta bo odprta v delovnem času Infopisarne do konca septembra.

V sredo, 11. septembra 2024, je v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd potekalo odprtje razstave likovnih del koroških likovnikov.

Likovna sekcija KD Dravograd je namreč že pred tremi leti pričela s srečanjem koroških likovnikov na Košenjaku. Ker se je srečanje dobro prijelo med slikarji so nadaljevali s tem projektom lani in tudi letos, ko so srečanje izvedli 25. maja na Grajski bajti nad Dravogradom. Že prvo leto se je porodila ideja, da bi v jeseni naredili tudi skupinsko razstavo vseh likovnikov, ki so se udeležili srečanja in tako je poleg tradicionalnega srečanja postala tradicionalna tudi skupna razstava.

Tokrat razstavlja dela 21 likovnih umetnikov iz vseh koroških sekcij in društev. Na ogled so dela postavili Srečko Frühauf, Nataša Zavec, Franjo Marošek, Tanja Goričan, Mojmir Plevnik, Mojca Šipek, Magdalena Bruder, Marjana Halužan, Danijela Tomis Obrul, Simona Robin, Zoran Rožič, Silvester Kresnik, Urška Gošnak, Hermina Jeseničnik, Silvester Kresnik, Marta Štruc, Miha Pečovnik, Duša Račnik, Gordana Grah, Jožica Sobiech in Majda Kalič.  

Za glasbeno popestritev sta poskrbeli odlični mladi kitaristki Laura Petrovič in Ela Čeh, ki obiskujeta pouk kitare na Glasbeni šoli Ravne na Koroškem, oddelek Dravograd pri prof. Poloni Blaznik.

Vir: JSKD OI Dravograd

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Gre že za tradicionalno razstavo, ki je plod sodelovanja med likovniki iz celotne Koroške. Ta bo odprta v delovnem času Infopisarne do konca septembra.