Search
Close this search box.

Tudi sreda bo vroča in precej poletna

Prav tako pa nas vročina čaka v prihodnjih dneh in to vse do sobote, ko bo sredi dneva možna kakšna vročinska nevihta.

Napoved za Slovenijo

Danes bo delno jasno. Več oblačnosti bo predvsem v severni Sloveniji, kjer bodo popoldne in zvečer nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, na Primorskem do 36 °C.

Jutri bo sončno, verjetnost za vročinske nevihte bo majhna. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 25, najvišje dnevne od 28 do 33, na Primorskem okoli 35 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes in jutri bo sončno in vroče. Več oblačnosti bo v Alpah, kjer bodo sredi dneva in popoldne nastajale plohe in nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihala povečini šibka burja.

Obeti

V petek bo dokaj sončno. Popoldne in zvečer bo nastalo nekaj krajevnih neviht, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč na soboto.

V soboto bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bo možna kakšna vročinska nevihta. Še bo pihal veter vzhodnih smeri.

Opozorila

Predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. Najbolj vroče bo na Primorskem, kjer je razglašena tudi velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Vir: Arso

Prav tako pa nas vročina čaka v prihodnjih dneh in to vse do sobote, ko bo sredi dneva možna kakšna vročinska nevihta.