Search
Close this search box.

To nedeljo na Kopah odpirajo poletno sezono z Holcerčkovim poletnim festivalom s precej novostmi

Danes, 21. junija 2024, je v prostorih Grmovškovega doma potekala novinarska konferenca, na kateri so med drugim predstavili tudi največji poletni festival na Koroškem - Holcerčkov poletni festival.

Kope, največji smučarski center na Koroškem, se ponaša tudi z odlično poletno ponudbo, ki je vsako leto pestrejša. Otvoritev poletne sezone na Kopah pričnejo z največjo zabavo za vso družino, Holcerčkovim poletnim festivalom, ki se mu je letos pridružila še novost – Festival Gorskih okusov in sicer to nedeljo, 23. junija 2024, od 10. ure dalje. V primeru slabega vremena bodo na prizorišču postavili šotor, pod katerim bo prostora za več kot 5000 obiskovalcev.

Holcerčkov festival se letos odvija že šesto leto zapored, je povedala Klara Poberžnik, vodja prodaje v podjetju Vabo, in je glasbeno – animacijsko doživetje, ne samo za otroke, temveč tudi za starejše.

Klara ob tem izpostavi: Samo ponudbo animacijskega programa na Holcerčkovem festivalu smo letos še povečali, še vedno bo na prireditev brezplačen vstop, otroci se bodo lahko igrali na napihljivih igralih, možen bo tudi vstop v Adrenalinski park ter sprehodom med krošnjami, za kar bo pa potrebno kupiti vstopnico.”

Kot že pretekla leta, bodo tudi letos pripravili vodeno pravljico na Petelinje jezero ter iskanje skritega zaklada.

Tisti bolj pogumni se bodo lahko preizkusili v plezanju na plezalni steni in jahanju konjičkov, prav tako pa boste uživali v Jolly kotičku, otroškem kozmetičnem salonu, mini ZOO-ju, se družili s sovico Ulo in prisluhnili predstavitvam poklicev (predstavili se bodo gasilci, policisti in gorski reševalec). Sedli boste lahko na Mini Express, se preizkusili v Mini Planici in se spopadli v paintballu.

Za glasbeno dogajanje bodo poskrbeli Luka Basi, Polkaholiki, Natalija Verboten in DJ Ney.

Novost, ki jo letos predstavljajo premierno, pa je Festival gorskih okusov. S tem festivalom so želeli dati priložnost različnim koroškim ponudnikom hrane, da na festivalu predstavijo svoje jedi. Poleg gostilne Vabo bodo na festivalu svoje jedi ponudili še Punkt, Kreativa Catering, Vafl, Gostilna Murko, PizzaLab ter Tajska restavracija Bangkok.

Lani so na Kopah odprli adrenalinski park z osmimi postajami oziroma poligoni, ki je dobro obiskan, letos so mu dodali še sprehod med krošnjami, kjer si boste lahko privoščili kar 130 metrov poti oziroma sprehoda med krošnjami dreves. Med potjo vas čakajo tudi tri razgledne točke in velika viseča mreža, kjer bodo uživali predvsem otroci.

Razširjen je tudi kolesarski park. Ta je že več let priljubljena destinacija za gorske kolesarje, zdaj so mu dodali tri nove proge oziroma traile, ki jih omogočajo na treh sedežnicah – Velika Kopa, Pahernik in Kopnik. Kolesarski park bodo odprli sredi julija, obratoval pa bo predvidoma pet dni v tednu (od srede do nedelje), vse tja do 20. avgusta. Proge bodo pripravljene in urejene za izkušene rekrativne kolesarje, ki si želijo zabave, izzivov in adrenalinskih doživetij.

“V poletno sezono gledamo z optimizmom tudi zato, ker Kope postajajo gorsko središče s celoletnim, trajnostnim razvojem. Da gre razvoj v pravo smer odražajo tudi vse investicije v zadnjih štirih letih, vključno z gradnjo šestih apartmajskih hiš s 33 apartmaji, ki so skupaj z evropskimi sredstvi težke okoli 20 milijonov evrov,” je prepričan direktor družbe Vabo, Boštjan Paradiž. Kot še poudarja, želijo na Kopah ustvariti eno najlepših destinacij ne samo v Sloveniji, temveč tudi v Evropi. Naslednje leto je v planu gradnja dodatnih 14 apartmajskih hiš. 

“Naša želja je, da v naslednjih nekaj letih na Kopah pridemo do 1200 kvalitetnih nastanitev, s katerimi bomo lahko izvajali ciljne programe, ki bodo usmerjeni v trajnostni celoletni turizem in bodo ponujali visoko kvaliteto bivanja v sožitju z naravo,” je pojasnil Paradiž. Pripravlja se že občinski podrobni prostorski načrt za okoli 12 hektarjev veliko območje na Kopah, kar je podlaga za njihov nadaljnji razvoj.  Ko bo sprejet, bodo na Kopah med drugim zgradili nove hotele, športno dvorano, bazen, nadaljevali pa bodo tudi z gradnjo novih apartmajev.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Danes, 21. junija 2024, je v prostorih Grmovškovega doma potekala novinarska konferenca, na kateri so med drugim predstavili tudi največji poletni festival na Koroškem - Holcerčkov poletni festival.