Tekmovanje Masterchef Slovenije je ena izmed najbolj priljubljenih televizijskih oddaj pri nas. V letošnji sezoni bomo imeli priložnost v njej spremljati tudi Tadeja Ladineka, domačina iz Mute, ki bo svojo strast do kuhanja predstavil širši Sloveniji.
32- letni inženir strojništva prihaja iz Mute. Po naravi delaven, trmast in zelo navezan na svojo družino in prijatelje, katerim je vedno pripravljen stopiti v bran. Njegova strast je kuhanje, še posebej ga veseli priprava jedi na žaru. Je ljubitelj improvizacije v kuhinji, a se kljub temu drži osnovnih postopkov, sam pravi, da je pri pripravi jedi zelo urejen.

Kdaj si prvič ugotovil, da te kuhanje veseli? Kaj bi izpostavil kot svojo prvo zahtevnejšo jed, na katero si res ponosen?
S kuhanjem in kuhalnico sem se srečal že v osnovni šoli, ko sem si zaželel svojo najljubšo jed in sicer špagete z bolonjsko omako, vendar nikogar ni bilo doma, da bi mi to pripravil. Kljub temu pa sem že pred tem dosti pomagal v kuhinji svojim staršem.
Kot svojo prvo zahtevnejšo jed bi najverjetneje izpostavil pečenko Wellington.
Ali v kuhinji rad eksperimentiraš ali se držiš preverjenih okusov? S čim najraje razvajaš svoje najbližje?
V kuhinji se vsekakor držim preverjenih okusov, kljub temu pa vsakič rad preizkusim kaj novega in dodatno eksperimentiram z različnimi začimbami ali jedmi.
Svoje najbližje najraje razvajam z jedmi iz žara.
Je tvoja kuhinja med samim kuhanjem urejena ali bolj podobna kaosu? Kaj je eno opravilo, ki ga v kuhinji ne maraš?
Načeloma sem v kuhinji urejen in imam rad pospravljeno kuhinjo, seveda pa verjamem, da bo časovni pritisk vplival na mojo organizacijo v kuhinji in njeno čistočo. Kljub temu pa je mojo najmanj ljubo kuharsko opravilo pomivanje posode.
S čim boš navdušil sodnike Masterchefa? Se katerega izmed sodnikov bojiš/imaš več treme pred njim?
Sodnike želim navdušiti s svojo strastjo do kuhanja ter vztrajnostjo in trmo. Prav tako jih želim prepričati s preprostimi domačimi jedmi in jedmi z žara.
Najverjetneje bom najboljši odnos razvil z Luko Jezerškom, ker mi je všeč njegov pristop in način dela. Sam tudi rad pripravljam podobne jedi, kot on. Še posebej imam tremo pred sodnikom Mojmirjem Štiftarjem, saj v svojo kuhanje pogosto vključuje tudi hrano iz tuje kulture, ki pa je meni bolj tuja. Vsekakor pa mi bo to dodaten izziv in nova izkušnja.
So ti ljubše slane ali sladke kreacije? Kaj bi naredil z nagrado, če ti uspe zmagati na tekmovanju?
Bližje so mi slane kreacije. Z denarno nagrado bi uresničil svoje sanje – kupil bi food truck in začel ustvarjati svoje
edinstvene kulinarične dobrote za svoje goste.
Če bo ljubezen do kuhanja, strast do uporabe kuhalnice in njegovo znanje dovolj, da osvoji pretižno trofejo, pa se boste lahko prepričali kar hitro sami. Že čez tri dni na male ekrane prihaja nova sezona Masterchefa Slovenije, kjer bo v kuhinjo stopilo novih 19 amaterskih kuharjev.
Zabeležite v koledar: nova sezona MasterChefa prihaja na POP TV 17. marca ob 21.10.