Search
Close this search box.

Svetovni festival praženega krompirja 2024 bo gostoval v Črni na Koroškem

Prvo soboto v mesecu septembru bo v Črni na Koroškem dišalo po praženem krompirju. Prav tam bo namreč potekal letošnji Svetovni festival le-tega in to že štiriindvajseti.

Festival »Restana repica« bo potekal v soboto, 7. septembra 2024, v Črni na Koroškem in to s pričetkom ob 12. uri. Za skupno organizacijo in sodelovanje so se ne dolgo nazaj odločili Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi, Občina Črna na Koroškem in Turistično društvo Črna na Koroškem.

Letos bo Svetovni festival praženega krompirja potekal že štiriindvajsetič zapored, lanski – triindvajseti se je odvijal v Bovcu. Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi vsako leto prireja svetovni festival, na katerem se zberejo številni ljubitelji in pripravljavci te kultne jedi iz domovine in tujine. Za vse obiskovalce je brezplačno na voljo pražen krompir.

Vse zainteresirane, ki bi želeli na festivalu pražiti krompir vabijo, da svojo namero o sodelovanju na festivalu sporočite na elektronski naslov info@krompir.si. Rok za prijave je do konca meseca julija 2024. Prav tako vabijo vse ostale ponudnike različnih produktov, da se jim pridružite in predstavite svoje izdelke ter produkte. Za več informacij kontaktirajte Turistično pisarno Črna na Koroškem preko elektronskega naslova tic@crna.si.

Letošnji organizatorji festivala sporočajo, da bo ta še bolj odmeven, pester in zanimiv. Vas olimpijcev – Črna na Koroškem pa bo poskrbela za dobro vzdušje in gostoljubje vseh, ki boste prišli.

Na vprašanje zakaj prav pražen krompir in ne pečen ali kakršenkoli drugi, odgovarjajo: “Pražen krompir je stara jed, h kateri se je v času mastnega pomfrita treba vse bolj vračati, poleg tega pa lahko pražen krompir pripravimo na mnogo načinov.”

Korošci pa radi rečemo, da bo dišalo po praženi repici in nam se že cedijo sline, tudi vam? Vabljeni v Črno na Koroškem.

Vir: TIC Črna na Koroškem

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marička
Marička
1 mesec nazaj

A ste mislili RESTANA R’PICA?

Prvo soboto v mesecu septembru bo v Črni na Koroškem dišalo po praženem krompirju. Prav tam bo namreč potekal letošnji Svetovni festival le-tega in to že štiriindvajseti.