Search
Close this search box.

Ste že kdaj imeli dobro kolo? 5 nasvetov za pravilno izbiro

Izbira pravega kolesa je ključna za odlično kolesarsko izkušnjo. V članku razkrijemo, kako izbrati kolo, primerno za vaše potrebe in na kaj morate biti pozorni pri nakupu.

Vrsta in znamka kolesa

Preden se odločite za nakup, je pomembno, da razmislite, po kakšnih terenih boste največ kolesarili. Tukaj je nekaj osnovnih tipov koles, ki jih ponuja športna trgovina Freestyle, in njihovih značilnosti:

  1. Gorska Kolesa: Ta kolesa so idealna za zahtevne terene in off-road vožnjo. Opremljena so s širokimi gumami in odličnim vzmetenjem, kar omogoča udobno in varno vožnjo po gozdnih poteh, makadamu in ostalih zahtevnejših terenih.
  2. Cestna Kolesa: Če večinoma kolesarite po asfaltiranih cestah, so cestna kolesa prava izbira za vas. So lahka, z ozkimi gumami in aerodinamičnim okvirjem, kar omogoča hitro in učinkovito vožnjo.
  3. Električna Kolesa: E-kolesa omogočajo lažje premagovanje razdalj in zahtevnejših terenov, kar pomeni, da lahko uživate v daljših izletih brez občutka prevelike utrujenosti.
  4. Gravel kolesa: Gravel kolesa so zasnovana za tiste, ki si želijo svobodo raziskovanja po različnih terenih, od asfaltiranih cest do makadamskih poti. Omogočajo brezskrbno vožnjo po mešanih podlagah, kar jih naredi idealne za avanturiste in rekreativne kolesarje.
  5. Treking Kolesa: Ta kolesa so vsestranska in primerna za dolge vožnje po različnih terenih. So udobna, z dodatno opremo, kot so prtljažniki, luči in blatniki, kar jih naredi idealne za rekreativne kolesarje.

Kaj pa znamka kolesa?

Svetujemo vam, da zaupate priznanim znamkam koles in uradnim prodajalcem. V Trgovinah Freestyle so uradni zastopniki za znamki koles Giant in Liv, ki sta vodilni na področju kolesarstva. Od visoko zmogljivih cestnih koles in gorskih koles do vsestranskih treking koles, Giant zagotavlja vrhunsko izkušnjo kolesarjenja z uporabo najsodobnejših tehnologij in materialov.

Liv, podznamka podjetja Giant, je prva kolesarska znamka na svetu, ki je v celoti posvečena ženskam. Liv ponuja kolesa, opremo in oblačila, zasnovana posebej za ženske, s poudarkom na ergonomiji, udobju in slogu.

Posvetujte se s strokovnjaki

Ko se odločate za nakup kolesa, je priporočljivo, da se posvetujete s strokovnjakom na tem področju. V Freestyle trgovinah se vsak dan trudijo zagotoviti najboljšo možno izkušnjo njihovim strankam. Obiščite trgovino Freestyle Slovenj Gradec, kjer vam bo njihova strokovna ekipa z veseljem pomagala pri izbiri kolesa.

Cenovni razpon

Določite cenovni razpon, ki ste ga pripravljeni porabiti za nakup. Boljše kolo bo imelo kvalitetnejše komponente in opremo ter bo zagotavljalo bolj gladko in nemoteno vožnjo. Ne pozabite, da boste potrebovali še nekaj denarja za opremo kot so čelada, pedala, čevlji in dodatke, če jih še nimate.​​

Velikost kolesa

Ko imate določen približni cenovni rang, je naslednji korak ugotoviti, kakšno velikost kolesa potrebujete. Napačna izbira velikosti lahko pomeni neudobje med vožnjo in pa dodatne stroške, saj boste morali prilagoditi komponente.

Svojo velikost lahko poiščete v tabeli velikosti na izbranem modelu kolesa v ponudbi. Vsem kolesarjem svetujemo, da obiščete poslovalnico Freestyle Slovenj Gradec in kolo pred nakupom tudi preizkusite.

Izkoristite sezonsko akcijo koles

Zdaj, ko veste, kako izbrati pravo kolo, vas vabimo, da si ogledate PONUDBO in obiščete Freestyle trgovine, kjer lahko izkoristite izjemno ugodne cene na sezonski razprodaji koles. Njihovi strokovni svetovalci so vam na voljo za vse informacije in pomoč pri nakupu. Ne odlašajte, obiščite jih še danes in odpeljite svoje sanjsko kolo.

Dogodki

Izbira pravega kolesa je ključna za odlično kolesarsko izkušnjo. V članku razkrijemo, kako izbrati kolo, primerno za vaše potrebe in na kaj morate biti pozorni pri nakupu.