Search
Close this search box.

Srečanje cerkvenih pevskih zborov dekanije Stari trg v cerkvi sv. Danijela na Razborju (FOTO)

Tokratno srečanje odraslih cerkvenih zborov je potekalo na Razborju.

V nedeljo, 13. oktobra 2024, je v cerkvi sv. Danijela na Razborju potekalo srečanje odraslih cerkvenih pevskih zborov dekanije Stari trg. Dogodek je organiziral domačin in zborovodja Janez Glasenčnik. Na srečanju se je zbralo osem cerkvenih pevskih zborov, ki so navdušili s svojimi nastopi.

Sodelovali so Mešani cerkveni pevski zbor sv. Martin Šmartno (starejša in mlajša skupina), zbor sv. Jakob Pameče, sv. Radegunda Stari trg, sv. Urh Podgorje, zbor Zarja iz Šentilja pod Turjakom, sv. Rok Sele in domači zbor sv. Danijel Razbor. Vsak zbor se je predstavil s pesmijo, ki je odmevala med zidovi cerkve in napolnila srca zbranim poslušalcem, katerih se je zbralo veliko. Vse zbrane je tudi nagovoril nadžupnik Župnije Šmartno, Franc Linasi.

Srečanje ni bilo zgolj priložnost za prepevanje, ampak tudi trenutek, ko so se pevci združili v glasbi, veri in skupnosti. “Zborovsko petje ima v naši tradiciji poseben pomen – ni le glasba, ampak molitev, ki seže do srca, povezovanje med generacijami in izkaz vere,so ob tem dogodku zapisali organizatorji.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Tokratno srečanje odraslih cerkvenih zborov je potekalo na Razborju.