Search
Close this search box.

Sončno s popoldanskimi nevihtami in plohami

Danes in jutri bo deloma sončno s posameznimi popoldanskimi plohami in nevihtami.

Danes bo sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v hribovitem svetu. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.

Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 20 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo še nastale posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature od 24 do 29, na Primorskem do 32 °C.

Obeti

V torek in sredo bo povečini sončno. V sredo popoldne in zvečer bodo predvsem v gorskem svetu posamezne plohe in nevihte.

Vremenska slika

Nad jugozahodno Evropo in večjim delom Sredozemlja je območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta se prek srednje Evrope pomika proti vzhodu. V višinah k nam od severozahoda doteka nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo ob severnem Jadranu povečini sončno, drugod pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo predvsem na območju Alp nastajale krajevne plohe in nevihte.

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno. Čez dan se bo v krajih južno in zahodno od nas delno razjasnilo, v krajih severno in vzhodno od nas pa bodo popoldne nastale posamezne plohe in nevihte.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes in jutri bo deloma sončno s posameznimi popoldanskimi plohami in nevihtami.