Search
Close this search box.

Sončen dan prinaša tudi plohe in nevihte

Pred nami je sončen in poletni dan. Popoldne in zvečer je pričakovati močnejše nevihte.

Danes bo dokaj sončno, predvsem popoldne in zvečer bodo nastale nevihte. Jutri bo pretežno jasno s posameznimi popoldanskimi plohami in nevihtami.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Posamezne plohe in nevihte bodo na severu nastale že zjutraj in dopoldne, zvečer pa bodo zajele večji del Slovenije. Nekatere nevihte bodo lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C.

Jutri bo sprva pretežno jasno. Popoldne in zvečer bo več spremenljive oblačnosti, v notranjosti bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, v alpskih dolinah okoli 12, najvišje dnevne od 27 do 31, na Primorskem do 33 °C.

OBETI

V petek in soboto bo pretežno jasno in vroče.

VREMENSKA SLIKA

Nad severozahodno Evropo je ciklonsko območje, drugod pa vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se vije od Skandinavskega polotoka do zahodne Evrope in bo zvečer dosegla zahodne Alpe. Z vetrom zahodnih smeri v višinah k nam doteka postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo v krajih vzhodno in južno od nas večinoma sončno, drugod bo občasno več oblačnosti. V sosednjih pokrajinah Avstrije bodo krajevne plohe in posamezne nevihte nastale že zjutraj in dopoldne, popoldne in zvečer pa bodo nastajale tudi v sosednjih pokrajinah Italije.

Jutri bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v Alpah več spremenljive oblačnosti, nastale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo zvečer zajele tudi nekatere kraje vzhodno od nas.

Vir: meteo.si

Dogodki

Pred nami je sončen in poletni dan. Popoldne in zvečer je pričakovati močnejše nevihte.