Search
Close this search box.

Šolanje s 100-odstotnim uspehom zaključila že 76. generacija maturantov Gimnazije Ravne na Koroškem

Slovesna podelitev spričeval, ki so se je udeležili tudi županja mag. Romana Lesjak in župana dr. Matic Tasič ter dr. Tomaž Rožen, je potekala 11. julija 2024 v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem.

Zbrane je nagovoril ravnatelj OE/direktor Šolskega centra Ravne Dragomir Benko, v imenu županov Mežiške doline pa je starše in maturante nagovoril tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

Ravnatelj Dragomir Benko je vidno navdušen večkrat poudaril, da je 100 odstoten uspeh na splošni in poklicni maturi izjemen dosežek ter pokazatelj dobrega dela, vztrajnosti in osebnega interesa, tako maturantov kot profesorjev in delavcev šole. Ob tem je dodal: »Ponosni smo na vas in vam želimo vse dobro na nadaljnji poti. Sanjati moramo vse življenje, če ne sanjaš, ni sanj, ki bi se ti lahko uresničile.«

V spomladanskem delu mature so k slednji pristopili 103 dijakinje in dijaki gimnazije ter 13 dijakinj smeri farmacevtski tehnik. Največ, to je 30 točk in več, so prejeli 4 maturanti Gimnazije Ravne: Jošt Kadiš, Tine Rožen, Žan Pustoslemšek in Lovro Petrič, ki so s tem postali zlati maturanti. Župan jim je, kot velja tradicija na Ravnah, podelil posebno spominsko plaketo in zlato petico iz pravega zlata Zlatarstva Pečnik.

Dr. Tomaž Rožen je tokratno podelitev spremljal kar v dvojni vlogi, kot župan in velik podpornik mladih ter kakovostnega izobraževalnega procesa in kot oče zlatega maturanta Tineta. V svojem nagovoru je ponosno pohvalil maturantke in maturante, da so prav vsi opravili z zrelostnim izpitom, in dodal: »Gimnazija Ravne je ena najboljših v državi, tudi po uspehu na maturi ste nad državnim povprečjem. Znanje, ki ste ga maturanti pridobili in prigarali nadgrajujte in ponesite dobro ime naše gimnazije po Sloveniji in svetu. Čestitka velja tudi staršem, sam sem danes dvakrat ponosen – kot župan in kot starš, zato z vami delim tudi te emocije. Zahvala gre tudi profesorskemu zboru, da so snov naredili zanimivo, predstavili razumljivo, v dijakih vzbujali radovednost in jih uspešno vodili po samostojni poti raziskovanja. V imenu županov Mežiške doline pa si želim, da se vrnete domov, naj bo v večji meri kot generacije pred vami. Pojdite po nova znanja v svet, a kar je še pomembneje – pridite nazaj! Pridite, da boste kot strokovnjaki pomagali spreminjati naše kraje in življenje na boljše in da boste živeli v teh lepih krajih ter si tukaj zgradili dom… ostanite Korošci v srcu in, saj veste, v prihodnosti računamo na vas!«

Prireditev, ki so jo sooblikovali maturantke in maturanti Maruša, Urška, Tina, Jakob, Pika in Lucija, je potekala v Grajskem parku in jo je spremljalo veliko število navdušenih staršev, prijateljev, sorodnikov in obiskovalcev.

Razredniki Manuela Tkalec, Katja Stopar, Simona Rejec Merkač, Simona Ledinek in Matjaž Burjak so se ganljivo poslovili še z zadnjim dejanjem – podelitvijo spričeval in maturantke in maturanti so se podali najdaljšim počitnicam naproti.

Čestitke prav vsem tudi iz našega uredništva.

Vir: ravne.si

Slovesna podelitev spričeval, ki so se je udeležili tudi županja mag. Romana Lesjak in župana dr. Matic Tasič ter dr. Tomaž Rožen, je potekala 11. julija 2024 v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem.