Search
Close this search box.

Slovenska karitas in Rdeči križ v prvih dneh za pomoč prebivalcem BIH zbrala več kot 100.000 evrov

Obe organizaciji nadaljujeta z zbiranjem finančnih sredstev, Slovenska karitas danes začenja še z zbiranjem materialne pomoči.

Bosno in Hercegovino je v noči iz četrtka na petek prejšnji teden zajelo obilno deževje, ki je poleg velike gmotne škode žal zahtevalo tudi več človeških življenj, še vedno iščejo več pogrešanih oseb.

Takoj sta se odzvala Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas, ki sta začela z zbiranjem pomoči. Že pred tem sta v Bosno in Hercegovino že nakazala prva sredstva. Iz sklada solidarnosti je Rdeči križ Slovenije nakazal 5000 evrov Nacionalnemu društvu Rdečega križa BiH, Slovenska karitas pa je za prvo pomoč namenila 10.000 evrov.

Kot sta sporočili obe organizaciji, so do sedaj zbrali več kot 100.000 evrov. Rdeči križ je v sporočilu za javnost zapisal, da se je za pomoč prebivalcem po katastrofalnih poplavah zbralo 77 tisoč evrov. Slovenska karitas pa je včeraj sporočila, da je zbrala 30 tisoč evrov.

Rdeči križ prispevke zbira z nakazili na transakcijski račun in s poslanimi SMS sporočili POPLAVE5 ali POPLAVE10 na število 1919.

Slovenska karitas prispevke zbira z nakazili na transakcijski račun in s poslanim SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 ali KARITAS10 na 1919.

Od danes zbirajo materialno pomoč

Danes Karitas začenja tudi z zbiranjem materialne pomoči v trgovskih centrih Mercator po vsej Sloveniji. V posebej označenih košarah se bo zbirala hrana in higienskih pripomočki do 1. decembra 2024. Zbiranje bo potekalo v 70 poslovalnicah, in sicer v vseh supermarketih in hipermarketih Mercator.

Kaj se zbira v trgovinah Mercator?

Karitas Bosne in Hercegovine je sporočila, da najbolj potrebujejo sledeče izdelke:

Konzervirana in trajna hrana: fižol s klobasami, piščančja in goveja obara, sardine v olju, tuna v olju ali slanici, različne paštete (jetrna, piščančja, puranja), ragu z mesom in zelenjavo.

Suha hrana in prehranska dopolnila: juhe v vrečki (goveja, piščančja, zelenjavna), riž, testenine (špageti, makaroni), pšenični zdrob, otroška hrana (kašice ali mlečni izdelki), mešanica zelenjavnih začimb – vegeta.

Osnovni družinski higienski paket: toaletni papir, milo, šampon, zobna pasta, zobna ščetka, deodorant vlažni robčki, robčki brisača detergent za perilo higienski vložki otroški šampon ali milo plenice za dojenčke pena za britje britvice razkužilo za roke.

Vir: Rdeči križ Slovenija, Slovenska karitas

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Obe organizaciji nadaljujeta z zbiranjem finančnih sredstev, Slovenska karitas danes začenja še z zbiranjem materialne pomoči.