Search
Close this search box.

Slovenjgraško poletje se tudi ta vikend nadaljuje glasbeno in zabavno

Pester glasbeni in kulturni program ponuja letošnje Slovenjgraško poletje. Do 10. julija bo v atriju graščine Rotenturn oz. v primeru slabega vremena v tamkajšnjem kulturnem domu več nastopov glasbenih ter uličnih gledališč, napovedane so predstave za otroke in trije večeri letnega kina.

Kulturni dom Slovenj Gradec v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec pripravlja za vse obiskovalce pester poletni program, med katerim boste zagotovo prav vsi našli nekaj zase.

Ta vikend boste poplesavali v ritmih glasbenih skupin La Fanfarria del Capitan iz Argentine ter Hamo & Tribute 2 love, uživali v Mini cirkus Bufeto ter se do solz nasmejali bo igri Večerja bedakov.

Program prireditev

Petek, 5. julij 2024

V petek, 5. julija 2024, ob 21.00 uri prihajajo v goste glasbena zasedba La Fanfarria del Capitan iz Argentine.

Skupina je žanrsko in ritmično živopisana zgodba o spretni in kompatibilni glasbeni fuziji. Možje in dekle so namreč kaj hitro spoznali, da se želijo nekako odlepiti o stroge latino-salsa platforme, zato so začeli zlivati svoj melos in svoje latinsko ameriške ritme z glasbeno izpovedjo drugih kontinentov tradicionalne, to je etno narave.

Sobota, 6. julij 2024

Sobota, 6. julij 2024 bo glasbeno obarvana, saj se ob 21.00 uri obeta koncert odlične zasedbe Hamo & Tribute 2 love, štiričlanske ljubljansko blues-rock skupine, ki je poslastica za glasbene blues rock sladokusce. Mojstri dinamike, bluzovske pripovedi, komedije, včasih surove iskrenosti in predvsem vedno nasmejani in odprtih src, vas ne bodo pustili ravnodušnih.

Preplet nežnosti, porednost, šaljivosti in resnosti je z leti postala njihova znamka, ki na vsakem koncertu dobi nov pečat kvalitete.

Sobota, 6. julij 2024

Ob 10.00 uri bo za zabavo in šaljive dogodivščine poskrbel Mini cirkus Bufeto.

Klovn in klovnesa skozi skupne dogodivščine spletata zabaven odnos, v katerem se skupaj igrata, ustvarjata in podajata v nepozabne izkušnje. Pri tem tekmujeta, si nagajata, sodelujeta, si pomagata. Na koncu ugotovita, da je najpomembnejše prijateljstvo.

Zavod Bufeto je prva profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnsko gledališče.

Nedelja, 7. julij 2024

Nedelja je čas za poslastico in večer smeha, saj bodo ob 21.00 uri Atrij graščine Roternturna zavzeli člani Špas teatra z komedijo Večerja bedakov.

Slovenjegraško poletje: Špas teater: Večerja Bedakov

»… pribor pripravljen, krožniki pripravljeni, pečenka je v pečici, vina na pretek – prosimo, zdaj pa le povabite bedake na večerjo!«

Si predstavljate kaj se dejansko zgodi, ko se na večerjo povabi bedaka svetovne klase? Predstavljamo vam novo francosko veliko uspešnico, ki jo bo na oder Špas teatra postavil eden slovenskih igralskih prvakov, režiser Bojan Emeršič.
Pierre se s prijatelji rad igra nenavadno igro – večerjo bedakov. Vsakdo izmed povabljenih ima misijo na večerjo pripeljati največjega bedaka. Tisti, ki bo predstavil najbolj spektakularnega, redek biser, bedaka svetovnega razreda, je zmagovalec! A v tem našem večeru se dogaja katastrofa za katastrofo, padajo maske in tisti, ki je verjel, da se bo smejal, se morda ne bo tako zelo. V nekaj minutah gre vse narobe, življenje se obrne na glavo, zgodi se najbolj nepričakovano in – smešno čez vse!

Večerja bedakov je noro zabavna predstava, na katero ste vabljeni prav vsi!
Večerja bedakov je bila prvič uprizorjena 1993 in doživela velik uspeh. Francoski igralec Jacques Villeret je v filmski adaptaciji za vlogo prijaznega in naivnega Francoisa prejel tudi Oskarja za najboljšega igralca (Cesar Prix).
Slovencem je zelo dobro znan film Butec na večerji (Dinner for Schmucks), v glavni vlogi blestita Steve Carell in Paul Rudd. Slovensko različico režira večkrat nagrajeni dramski igralec Bojan Emeršič, ki je v 2022 prejel tudi Špaska popularnosti za najbolj priljubljenega igralca.

Odlični dialogi, duhovita zgodba, smešne situacije in elementi presenečenja bodo gledalce spravili do horonskega smeha! Kaj tako bedastega pa še ne!

Slovenjgraško poletje bodo od 08. do 10. julija zaključile predstave v letnem kinu.

Za vas bodo v letnem kinu vrteli komediji Gepack ter Kaskader in biografski film Bob Marley.

Občina Slovenj Gradec ter Kulturni dom Slovenj Gradec vas vabita, da se pridružite in skupaj ustvarite nepozabne poletne spomine.

Vabljeni vsi, od blizu in daleč, da uživate v bogatem kulturnem programu, ki bo zagotovo nekaj posebnega za vsakogar!

Vir: Kulturni dom Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Pester glasbeni in kulturni program ponuja letošnje Slovenjgraško poletje. Do 10. julija bo v atriju graščine Rotenturn oz. v primeru slabega vremena v tamkajšnjem kulturnem domu več nastopov glasbenih ter uličnih gledališč, napovedane so predstave za otroke in trije večeri letnega kina.