Search
Close this search box.

Slovenjgraško poletje jutri otvori Pihalni orkester Slovenj Gradec z Nušo Derendo

Z občinsko proslavo ob dnevu državnosti se, 22. junija 2024, v Slovenj Gradcu začenja Slovenjgraško poletje 2024. Do 10. julija bo v atriju graščine Rotenturn oz. v primeru slabega vremena v tamkajšnjem kulturnem domu več nastopov glasbenih ter uličnih gledališč, napovedane so predstave za otroke in trije večeri letnega kina.

Kulturni dom Slovenj Gradec v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec pripravlja za vse obiskovalce pester poletni program, med katerim boste zagotovo prav vsi našli nekaj zase.

Slovenjegraško poletje se bo, 22. junija 2024, ob 20. uri začelo s proslavo ob dnevu državnost. V programu prireditve bo nastopil Pihalni orkester Slovenj Gradec z gostjo Nušo Derendo. Za ubrano igranje orkestra že dobra tri desetletja skrbi umetniški vodja Peter Valtl.

Nuša Derenda je izjemna vokalistka in ena najbolj priljubljenih pevk zabavne glasbe pri nas. Nanizala je številne uspešnice, prejela ogromno nagrad in zmagovala na številnih festivalih.

V prihodnjih treh tednih bodo v okviru glasbenega dela Slovenjgraškega poletja nastopili še: Folkart gostuje (Taumata Whitireia, Nova Zelandija), lutkovna predstava Poklic coprnice Mice, Zoran Predin bend, Ana Desetnica – festival uličnega gledališča, glasbena zasedba La Fanfarria del Capitan, Mini cirkus Bufeto, Hamo & Tribute 2 love, Špas teater z predstavo Večerja bedakov in tri predstave letnega kina.

Program prireditev

Petek, 28. junij 2024

V projektu Folkart gostuje bodo v petek, 28. junija, ob 21. uri nastopila skupina Taumata Whitireia iz Nove Zelandije.

Skupino Taumata Whitireia, kar pomeni »vrh gore«, ki bo letos prišla na naš festival, sestavljajo diplomiranci univerze Whitireia Performing Arts v Wellingtonu, ki je specializirana za ohranjanje te edinstvene kulture. Izrisali nam bodo zgodbe kulture Maorov, prebivalcev Samoe in Cookovih otokov.

Sobota, 29. junij in 6. julij 2024

Otroke bodo v soboto 29. junija ob 9.30 zabavali z lutkovno predstavo Poklic coprnice Mice in v soboto 6. julija ob 9.30 Mini cirkus Bufeto.

Z lutkovno predstavo Poklic coprnice Mice bo gostovalo Gledališče iz desnega žepka. Zgodba o mali coprnici Mici in njenem krokarju Alfredu, ki se po končanem šolanju na “Kraljevi akademiji pravljic, pripovedk in basni” zaposlita v slikanici Janko in Metka. Nekega dne slikanico v roke dobi poredni Mihec in jo poskuša uničiti. Da bi rešila sebe in ostale skočita iz nje, s tem pa se znajdeta v našem svetu, polnem novih izzivov.

V soboto, 6. julija ob 9.30 bo za otroško zabavo poskrbel Mini cirkus Bufeto.

Klovn in klovnesa skozi skupne dogodivščine spletata zabaven odnos v katerem se skupaj igrata, ustvarjata in podajata nepozabne izkušnje. Pri tem tekmujeta, nagajata, sodelujeta in si pomagata. Na koncu ugotovita, da je najpomembnejšo prijateljstvo. Zavod Bufeto je prva profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnsko gledališče.

Sobota, 29. junija 2024

Za nepozabno zabavo bodo v soboto, 29. junija, ob 21. uri poskrbeli Zoran Predin in bend.

ZORAN PRED IN BEND je skupina glasbenikov s katerimi Zoran sodeluje že mnogo let.
Multiinstrumentalist in tonski mojster Danilo Ženko živa legenda slovenske glasbene scene, je bil eden od ustanovnih članov zasedbe Žive legende, v kateri se je kalil tudi kitarist Marko Zorec, eden najboljših kitarostov daleč naokoli, ki zdaj osvaja odre tudi z zasedbo King Foo. Bruno Domiter je tudi v tujini priznan rockerski in jazzovski bobnar. Živa Horvat je kraljica klaviatur in ambasadorka dobre volje. Pevka Julija Vedlin ima glas, ki ji ga zavidajo vse kolegice. Zasedba izvaja poprockovski koncertni program spleten iz Zoranovih pesmi iz albumov Lačnega Franza in Živih legend, pa še kakšna legendarna, za punce strupena kantavtorska z okusom po mentolu, se najde. Od Praslovana preko Lidije do Zarjavelih trobent.

Koncert za skupno prepevanje in preganjanje komarjev.
Klaviature – Živa Horvat
Spremlajoči vokal – Julija Vedlin
Kitara – Marko Zorec
Bobni – Bruno Domiter
Bass – Danilo Ženko
Glavni vokal – Zoran Predin 

Nedelja, 30. junij 2024

Na odru atrija graščine Rotenturn bo gostoval tudi mednarodni Festival Ana Desetnica. V soboto, 30. junija 2024, se ob 19. uri predstavil Echt iz Nizozemske.

Umetniški par De Magnifico že leta nastopa s svojo varietejsko predstavo, ki vključuje petje, ples in čarovniške trike. Medtem ko eden teži k zabavi, se drugi oklepa visoke umetnosti. Na žalost De Magnifico ne more več vzdrževati fasade popolnega zakona in njun ego se izkaže za večjega od razpoložljivega prostora na odru.

Prav tako se bo v okviru Festivala Ane Desetnice v soboto, 30. junija 2024, ob 21. uri predstava Še kar mlada iz Italije.

Komedija, žongliranje z zdravstvenimi predmeti, poezija, petje, Boogie Woogie, trepetajoče akrobacije, magija in ravnotežje tretjega življenjskega obdobja.… še zadnja nora predstava Adelma in Mirande 

Petek, 5. julij 2024

V petek, 5. julija 2024, ob 21.00 uri prihajajo v goste glasbena zasedba La Fanfarria del Capitan iz Argentine.

Skupina je žanrsko in ritmično živopisana zgodba o spretni in kompatibilni glasbeni fuziji. Možje in dekle so namreč kaj hitro spoznali, da se želijo nekako odlepiti o stroge latino-salsa platforme, zato so začeli zlivati svoj melos in svoje latinsko ameriške ritme z glasbeno izpovedjo drugih kontinentov tradicionalne, to je etno narave.

Sobota, 6. julij 2024

Sobota, 6. julij 2024 bo spet glasbeno obarvana, saj se ob 21.00 uri obeta koncert odlične zasedbe Hamo & Tribute 2 love, štiričlanske ljubljansko blues-rock skupine, ki je poslastica za glasbene blues rock sladokusce. Mojstri dinamike, bluzovske pripovedi, komedije, včasih surove iskrenosti in predvsem vedno nasmejani in odprtih src, vas ne bodo pustili ravnodušnih.

Preplet nežnosti, porednost, šaljivosti in resnosti je z leti postala njihova znamka, ki na vsakem koncertu dobi nov pečat kvalitete.

Nedelja, 7. julij 2024

Nedelja je čas za poslastico in večer smeha, saj bodo ob 21.00 uri Atrij graščine Roternturna zavzeli člani Špas teatra z komedijo Večerja bedakov.

.”... pribor pripravljen, krožniki pripravljeni, pečenka je v pečici, vina na pretek – prosimo, zdaj pa le povabite bedake na večerjo!”

Pierre se s prijatelji rad igra nenavadno igro – večerjo bedakov. Vsakdo izmed povabljenih ima misijo na večerjo pripeljati največjega bedaka. Tisti, ki bo predstavil najbolj sekularnega, redek biser, bedaka svetovnega razreda, je zmagovalec.

Slovenjgraško poletje bodo od 08. do 10. julija zaključile predstave v letnem kinu.

Za vas bodo v letnem kinu vrteli komediji Gepack ter Kaskader in biografski film Bob Marley.

Občina Slovenj Gradec ter Kulturni dom Slovenj Gradec vas vabita, da se pridružite in skupaj ustvarite nepozabne poletne spomine. Vabljeni vsi, od blizu in daleč, da uživate v bogatem kulturnem programu, ki bo zagotovo nekaj posebnega za vsakogar!

Vir: Kulturni dom Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Z občinsko proslavo ob dnevu državnosti se, 22. junija 2024, v Slovenj Gradcu začenja Slovenjgraško poletje 2024. Do 10. julija bo v atriju graščine Rotenturn oz. v primeru slabega vremena v tamkajšnjem kulturnem domu več nastopov glasbenih ter uličnih gledališč, napovedane so predstave za otroke in trije večeri letnega kina.