Search
Close this search box.

Slovenjgraška gostilna: Na glavnem trgu je danes zadišalo po domači kulinariki (FOTO)

Danes je v Slovenj Gradcu iz vseh strani zadišalo po slastnem golažu, ki so ga pripravljale mestne skupnosti in vaške četrti.

Ob občinskem prazniku sta Mestna občina Slovenj Gradec in Spotur znova pripravili pravo družabno in kulinarično doživetje. Že tradicionalno je v središču mesta tudi letos potekala predstavitev vaških in četrtnih skupnosti, ki so po receptih starih slovenjgraških gostiln kuhale golaž in s tem oživile tradicijo priznane domače kulinarike.

Že zgodaj dopoldne je po ulicah zadišalo po golažu, stojnice pa so mimoidočim ponujale domače sladke dobrote, kot so: flancati, potica, presni krapi, palačinke, jabolčna pita… Po koncu kuhanja so golaže brezplačno razdelili med obiskovalce, ki so se tudi tokrat zbrali v velikem številu.

Pokušine golaža so se med drugimi udeležili tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, podžupanja Martina Šisernik, podžupan dr. Peter Pungartnik ter domači in tuji gostje. Župan Klugler je ob tej priložnosti pozdravil zbrane ter podelil priznanja vaškim skupnostim, mestnim četrtem in kulturnim društvom.

Za prijetno glasbeno vzdušje so poskrbeli ansambel Veseli pobi ter ansambel Okej.

Danes, 21. septembra 2024, je potekalo tudi tekmovanje med Športnimi društvi v MO Slovenj Gradec. Vemo, da ima Slovenj Gradec tudi odlične športnike, ki dosegajo neverjetne rezultate in ob praznovanju občinskega praznika so se med sabo pomerila tudi športna društva.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim.

Fotogalerija:

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Danes je v Slovenj Gradcu iz vseh strani zadišalo po slastnem golažu, ki so ga pripravljale mestne skupnosti in vaške četrti.