Search
Close this search box.

Slovenj Gradec na poti k modernizaciji športa : Novo nogometno igrišče z umetno travo in športna dvorana sta le začetek

Koroška regija je že dolgo prepoznana kot regija iz katere prihaja vrsto uspešnih športnikov, tudi nogometašev. A čeprav je zgodovina Koroške nogometno bogata, so zadnja leta pokazala, da nogomet v regiji potrebuje sodobnejšo infrastrukturo za nov zagon proti lepšim časom.

Slovenj Gradec se je v tem kontekstu odločil za korak naprej in se podal na pot modernizacije športne infrastrukture. Kot so že pred časom sporočili iz Mestne občine Slovenj Gradec, bo v naslednjih dveh letih mesto dobilo nogometni center, ki bo vključeval novo igrišče z umetno travo, novo športno dvorano in spremljajočo infrastrukturo. Gradbena dela so že v teku, pri čemer je predvideno, da bo nogometno igrišče z umetno travo dokončano do avgusta 2025, športna dvorana in preostala infrastruktura pa do konca avgusta 2026. Ta projekt pomeni pomemben mejnik za šport v regiji in bo nudil sodobno okolje za trening in tekmovanja mladih nogometašev, so sporočili iz Nogometne šole Slovenj Gradec.

Investicija v prihodnost mladih talentov

Začetek del je tudi pri vodilnih, starših in otrocih v Nogometni šoli Slovenj Gradec (NŠ Slovenj Gradec) požel veliko navdušenja. Kot smo zapisali : » Gradnja športnega centra in sanje o nogometni akademiji Slovenj Gradec postajajo realnost! Kmalu bomo imeli sodoben dom za naše športnike! Po zagotovilih
bo projekt zaključen do avgusta 2025, ravno pravi čas za novo sezono! Skupaj gradimo prihodnost
naših mladih talentov!
«, naj tako tudi drži.

Nova infrastruktura bo omogočila še večjo podporo delu z mladimi, saj NŠ Slovenj Gradec že zdaj skrbi
za razvoj več kot 230 otrok, razdeljenih v starostne kategorije od U6 do U17. Sodobno igrišče z umetno travo bo znatno prispevalo k izboljšanju pogojev za trening, še posebej v zimskih mesecih, ko naravne travnate površine niso primerne za vadbo. To bo še posebej pomembno v luči ambicioznih načrtov nogometne šole, ki si želi v prihodnjih letih preboj v višji tekmovalni rang, kar bi povečalo prepoznavnost in privlačnost kluba tudi širše.

Športna gimnazija – Nova priložnost za mlade športnike

Pomemben del novega športnega centra je tudi sodelovanje izobraževalnimi ustanovami v občini, predvsem pa z lokalno športno gimnazijo. Ta program omogoča mladim športnikom, da uskladijo svoje šolske obveznosti z zahtevami športne kariere. Športna gimnazija Slovenj Gradec ponuja poseben športni program, ki vključuje vrhunsko infrastrukturo, podporo športnih in pedagoških koordinatorjev ter individualizirane vadbene programe. To sodelovanje bo ključnega pomena za razvoj mladih nogometašev in športnikov iz drugih disciplin, saj jim bo omogočilo optimalne pogoje za trening in izobraževanje hkrati.

S tem programom in novo infrastrukturo bo Slovenj Gradec postal pomemben športni center v regiji,
kar bo privabilo mlade talente iz Koroške in širše. Mladim bo tako zagotovljeno, da lahko svoje nogometne ambicije uresničijo v domačem okolju, brez potrebe po odhajanju v večje kraje.

Podpora države in občine

Projekt je bil omogočen s sofinanciranjem Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, ki je zagotovilo 50,3 milijona evrov za izboljšanje športne infrastrukture po vsej Sloveniji. Slovenj Gradec je ena od občin, ki so uspešno pridobile sredstva iz tega razpisa. S temi sredstvi bo občina lahko ne le zgradila novo infrastrukturo, ampak

S temi projekti Slovenj Gradec postaja pomembno središče za razvoj športa v Sloveniji, tudi nogometa mladih. Nova infrastruktura, v kombinaciji s sodelovanjem z lokalno športno gimnazijo, odpira nove priložnosti za mlade športnike, ki bodo lahko razvijali svoje talente v domačem okolju. To pomeni dolgoročno vlaganje v prihodnost športa na Koroškem, saj bo vzpostavitev modernih pogojev in tesno sodelovanje med športom in izobraževanjem ključ do uspeha mladih generacij.

NŠ Slovenj Gradec tako s ponosom gleda v prihodnost in se veseli novih izzivov.

Vir: NŠ Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Koroška regija je že dolgo prepoznana kot regija iz katere prihaja vrsto uspešnih športnikov, tudi nogometašev. A čeprav je zgodovina Koroške nogometno bogata, so zadnja leta pokazala, da nogomet v regiji potrebuje sodobnejšo infrastrukturo za nov zagon proti lepšim časom.