Search
Close this search box.

Slovenj Gradec bo znova gostil Mladinski evropski pokal v judu

Med 29. in 30. junijem bo Mestna občina Slovenj Gradec gostila enega od 15. turnirjev za mladinski evropski pokal v judu.

Lansko leto je Slovenija prvič gostila tekme mladinskega evropskega pokala v judu, ki so potekale v Mestni občini Slovenj Gradec. V boj za odličja se je lani med 1. in 2. julijem 2023 podalo kar 347 judoistk in judoistov iz 32 držav s treh celin in tudi letos pričakujejo podobno udeležbo.

Konec tedna bo v športni dvorani v Slovenj Gradcu potekal eden od 15. turnirjev za mladinski evropski pokal. Nastopilo bo okoli 350 judoistov in judoistk iz 34 držav in 4 celin. Slovenj Gradec je najmanjše mesto med gostitelji pokala, a zaradi gostoljubnosti izjemno priljubljeno med tekmovalci.

»Ni Slovenj Gradca brez juda in ni juda brez Slovenj Gradcapravi slovenjgraški župan Tilen Klugler. Dr. Laszlo Toth, predsednik Evropske judo federacije, bo jutri njegov gost, kar je izjemna čast za organizatorje in gostitelja tekmovanja. Otvoritvena slovesnost bo v, soboto 29. junija 2024 ob 16. uri, prve borbe pa se začnejo že ob 9. uri. Tekmovanje se bo zaključilo v nedeljo.

Zaradi zelo dobre organizacije mednarodnih tekmovanj, ki jih v Judo klubu Acron Slovenj Gradec organizirajo vsa ta leta, so lansko leto prvič dobili priložnost, da tekmovanje za mladinski evropski pokal organizirajo v Slovenj Gradcu in to so opravili z odliko. Organizacijo in vse, kar spada k tehnični izvedbi takšnega tekmovanja, je lansko leto operativno prevzel predsednik Judo kluba Acron Slovenj Gradec, Ruslan Yankovskyy, ki je ob tem dejal: “V preteklosti smo sanjarili, da pripeljemo v Slovenj Gradec večjo tekmo – izhajajoč iz Koroška open. Opazili so nas trenerji kadetskih reprezentanc. Smo zelo veseli, ekipa dela s polno paro že dolgo, vem, da nam bo uspelo. Potrudili se bomo po najboljših močeh.”

Pridite spodbujati svoje favorite kadarkoli. Vstop v dvorano je prost.




Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Med 29. in 30. junijem bo Mestna občina Slovenj Gradec gostila enega od 15. turnirjev za mladinski evropski pokal v judu.