Search
Close this search box.

Skok na Strojno: Kljub slabemu vremenu vztrajni kolesarji »grizli« klance s svojo pozitivno energijo (FOTO)

Na Ravnah kljub slabim vremenskim razmeram so se vztrajni kolesarji odpravili na Skok na Strojno že 6 zapovrstjo. Čestitke vsem neugnanim kolesarjem.

Čeprav prvi jutranji pogled skozi okno ni obljubljal veliko in je skrb vzbujal oranžni alarm zaradi vetra, se je 47 najbolj vztrajnih kolesarjev ob 10.00 uri zbralo na štartu že 6. Skoka na Strojno. Na 9,5 km dolgi progi s povprečnim naklonom 5,8 % (največji naklon 12,8 %) so premagali 547 višinskih metrov in vse vremenske razmere – štartali so pod oblaki, vmes kolesarili v rahlem dežju, na vrhu pa jih je pozdravilo sonce, ki je pokukalo izza oblakov.

Kljub slabšemu vremenu jim zagona ni zmanjkalo in na progi so dosegli odlične rezultate. Prav vsi kolesarji, vključno z najmlajšim, Primožem Prodanom (2012), in najstarejšim, Zdravkom Štaudekerjem (1956), so progo premagali v manj kot eni uri. Absolutno najboljši čas dirke in najboljši čas med cestnimi kolesarji je dosegel Klemen Andrejc, ki je vzpon premagal v času 00.32.06.

Med ženskami je bila s časom 00.48.52 najhitrejša Katka Šoster, ki je postala tudi zmagovalka v kategoriji gorskih koles med ženskami starimi 16 do 35 let. V kategoriji moških na gorskih kolesih je bil s časom 00.32.28 najhitrejši Tadej Skitek, ki je zmagal v kategoriji moških med 16 in 35 let. V kategoriji e – koles se je med ženskami na najvišjo stopničko povzpela Petra Glušič, med moškimi je bil najhitrejši Urban Ladinek. Najpogumnejši štirje tekmovalci so se s progo spopadli na Pony kolesih, prvi med njimi je vrh v času 00.49.06 dosegel Žiga Andrejc.

Na vrhu, kjer so bile temperature, kot je izpostavil moderator dogodka, Jurij Berložnik, bolj primerne za zimski Miklavžev tek kot poletni Skok na Strojno, so se kolesarji v notranjih prostorih bivše podružnične osnovne šole pogreli z odlično toplo malico in pijačo. Po prijetnem klepetu je sledila podelitev, ki jo je popestril žreb več kot tridesetih nagrad, ki so jih za tekmovalce pripravili sponzorji dogodka: trgovina Enduro; Prodajalna David, Andrej Kiselak s.p.; Picerija Gajbica; trgovina Mojca Outlet Ravne na Koroškem; Joni, slaščičarna in okrepčevalnica; Lekarna Dren; Koroška lekarna; Redbull, Havana Ravne, Punkt, Koroški študentski servis in Plezalni center Prevalje.

V Mladinskem svetu Ravne se ob tem zahvaljujejo Občini Ravne na Koroškem in ZKŠTM, ki sta omogočila izvedbo prireditve, vsem sponzorjem dogodka, Damjanu Kalčiču za pomoč pri organizaciji, Javnemu komunalnemu podjetju Ravne na Koroškem za ureditev proge tik pred startom, gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Kotlje za varovanje na cesti ter seveda vsem članom organizacije za njihovo predano delo in trud.

Največja zahvala in poklon pa gresta kot vedno vsem udeležencem dogodka, ki skupaj z organizatorji niso obupali, temveč so (čeprav v mrazu) »grizli« klance in na Strojni s svojo pozitivno energijo pričarali sonce, ki si je na koncu le utrlo pot skozi oblake.

Vir: FB Mladinski svet Ravne na Koroškem

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Na Ravnah kljub slabim vremenskim razmeram so se vztrajni kolesarji odpravili na Skok na Strojno že 6 zapovrstjo. Čestitke vsem neugnanim kolesarjem.