Search
Close this search box.

Rekonstrukcija ceste Ravne–Dravograd: V teku javna naročila in priprava na začetek del

Rekonstrukcija ceste Ravne-Dravograd bo trajala še nekaj časa, saj so v teku še vedno javna naročila ter reševanje pritožb.
Fotografija je simbolična

Za pojasnila glede rekonstrukcije ceste Ravne-Dravograd smo naslovili vprašanje na Direkcijo RS za infrastrukturo, od koder smo prejeli sledeče odgovore:

Za rekonstrukcijo ceste G2-112, odsek 1256 Ravne–Dravograd od km 0,500 do km 3,500 (od Raven proti Dravogradu v dolžini 3.000 m), ki vključuje tudi izgradnjo kolesarske poti v dolžini 1.350 m (na preostalem delu odseka bo kolesarska pot potekala izven območja ceste po obstoječi poti) je v teku javno naročilo za izvedbo gradbenih del.

Trenutno je v teku reševanje pritožbe neizbranega ponudnika na objavljeno odločitev o izbiri izvajalca. Začetek del je predviden po uspešno zaključenem javnem naročilu za izvedbo del ter pridobitvi vodnega soglasja, ki je trenutno še vedno v pridobivanju. Za izvedbo del je podpisan sporazum o sofinanciranju z Občino Ravne na Koroškem.

Na relaciji Ravne–Dobrije je postavljen semafor zaradi poškodovane škarpe oz. podpornega zidu, ki bo saniran v sklopu zgoraj navedene rekonstrukcije ceste Ravne–Dravograd.

Za odsek ceste od km 3,500 do km 7,000 (nadaljevanje rekonstrukcije proti Dravogradu) je bilo izvedeno javno naročilo za izdelavo PZI projektne dokumentacije za rekonstrukcijo ceste z ureditvijo površin za pešce in kolesarje. Postopek se je zaradi visokih ponudb zaključil brez oddaje naročila. Trenutno je v pripravi novo javno naročilo.

Rekonstrukcija ceste Ravne-Dravograd bo potekala še kar nekaj časa. Prosijo za razumevanje in strpnost, mi pa vam želimo varno vožnjo.

Vir: Direkcija RS za infrastrukturo

Naroči se
Obvestilo o
guest

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Matej
Matej
5 dni nazaj

Sram jih bodi. Naj se popravi vsaj pri Ravnah, da se znebimo semaforja. 1 leto od poplav, pa nič. Sramota

Poki
Poki
Reply to  Matej
5 dni nazaj

Ja sramota…bo verjetno pa prej avtocesta…

Dogodki

Rekonstrukcija ceste Ravne-Dravograd bo trajala še nekaj časa, saj so v teku še vedno javna naročila ter reševanje pritožb.