Search
Close this search box.

Razigrano Ravensko poletje igrivo že v prvem tednu

Pod skupnim imenom Razigrano ravensko poletje se bo med 1. julijem in 2. avgustom na Ravnah zvrstilo veliko zanimivih dogodkov za otroke od prvega do tretjega razreda.

Počitniško dogajanje na Ravnah na Koroškem pod naslovom Razigrano ravensko poletje na Ravnah 2024 je že v živahnem utripu s številnimi zanimivimi dogodki, ki otrokom vse od prvega do tretjega razreda ponujajo res sproščen in igriv ter precej pester, raznolik  program.

Organizator počitniškega dogajanja je Občina Ravne na Koroškem v sodelovanju z javnimi zavodi s področja vzgoje, izobraževanja, kulture in športa, katerih ustanoviteljica je občina, pod okriljem glavnega koordinatorja – Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem (KMC). Z otroci prosti čas preživljajo učitelji in učiteljice osnovnih šol, za okusne prigrizke in žejo pa poskrbijo v Vrtcu Ravne.

Razigrano ravensko poletje bo potekalo od ponedeljka do petka, od 8. do 15. ure, v prostorih Osnovne šole Juričevega Drejčka, in sicer od 1. julija do 2. avgusta 2024. V živahen utrip počitniškega dogajanja so vključeni otroci s stalnim bivališčem v Občini Ravne na Koroškem.

Poletno, brezskrbno, razigrano in razgibano poletje je že v polnem teku. Kar petnajst deklic in dečkov se je družilo v prvem tednu počitniškega dogajanja. Z jutranjim okrepčilom, okusno malico in spoznavanjem ter druženjem ob igri so se v ponedeljek odpravili v knjižnico OŠ Prežihovega Voranca, spoznali prostore, knjižnico, knjige, poklic knjižničarke in si izdelali knjižno kazalo. Vreme ni služilo za igre na prostem zato so uživali v telovadnici ob sadnih prigrizkih vse do kosila. Odhod domov so pričakali ob namiznih igrah. 

V torek so se mladi počitnikarji poleg rednih dejavnostih najbolj zabavali ob tabornikih Rod Koroških jeklarjev Ravne na Koroškem v Grajskem parku. Vodnik Aljaž jim je predstavil taborništvo, postavili so šotor (bivak) in se igrali različne igre na prostem.

Sreda je bila namenjena delavnicam in kasneje uživanju na igrišču z umetno travo ob igri z žogo. Letos obeležujemo 60 let Forma vive, zbirke skulptur na prostem. Z otroki, ki so vključeni v počitniško varstvo sta si predstavnici Koroške galerije likovnih umetnosti, Galerije Ravne in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Ravne pred Osnovno šolo Prežihovega Voranca ogledali Mobil (FV) Milene Braniselj, ki jim je bil izhodišče za izdelavo njihovih mobilov, na katerem so se zavrtele zanimive figure. Po kosilu pa je bil še čas za ogled filma.

Tudi četrtkovo jutro je bilo ustvarjalno s hama perlicami. Sledilo je malo športa v telovadnici, kasneje pa zanimive delavnice ZD Ravne s Polono in Urško. Petek pa je poleg ustaljenega ritma bil najboljši. Čofotanje z Gabrijelo (PK Fužinar) v Letnem bazenu.

Otroci so polni energije, sproščeni in željni vsega doživetega in lepega. V teh tednih jim ne bo manjkalo športnega udejstvovanja, plavanja, spoznavanja juda in badmintona, kulinaričnih delavnic…. Seznanili se bodo s taborniki, gasilci, policaji, knjigo in knjižnico, glasbo in glasbenimi inštrumenti, spoznavali znamenitosti v mestu, veliko bodo kuhali in pekli, hodili na sprehode v gozd in spoznavali različne družabne igre. Skratka, to bo tisti čas sprostitve, počitnic in spoznavanje novih prijateljev. So pa aktivnosti povezane z različnimi deležniki in se tako krepi tudi medgeneracijsko druženje.

Naj med poletjem odmeva otroški smeh in se odvija otroški živžav.

Vir: ravne.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Pod skupnim imenom Razigrano ravensko poletje se bo med 1. julijem in 2. avgustom na Ravnah zvrstilo veliko zanimivih dogodkov za otroke od prvega do tretjega razreda.