Search
Close this search box.

Ravenske plavalke in plavalci osvojili 22 novih medalj

V soboto, 13. maja 2023, je na Ptuju potekalo mednarodno tekmovanje za Pokal Term Ptuj, katerega rezultati so šteli tudi za skupni seštevek razvojnega pokala.

V hladnem in deževnem vremenu so plavalci Plavalnega kluba (PK) Fužinar osvajali številne medalje in izboljševali osebne rekorde. Plavalni klub Fužinar je osvojil skupno 22 medalj, največ med vsemi sodelujočimi klubi. Plavalci so osvojili 5 zlatih, 8 srebrnih in 9 bronastih medalj.

V dopoldanskem delu tekmovanja so nastopali plavalci v kategoriji dečkov in deklic, ki so z zbiranjem medalj začeli že v prvi disciplini dneva in osvojili 12 medalj. Štafeta 4×50 m prosto mix v postavi Nik Markač, Alexander Paternoster, Pia Božič in Aleksandra Gnamuš Šlebnik je osvojila 3. mesto.

Zmagi in zlato medaljo sta osvojila Alexander Paternoster in Aleksandra Gnamuš Šlebnik, oba na 100 m prsno. Srebro so osvojili Pia Božič na 200 m hrbtno in 800 m prosto ter Alexander Paternoster na 200 m delfin.

Štiri posamezne brone je osvojil Nik Markač v disciplinah 200 m hrbtno, 50 m prosto, 100 m prosto in 50 m hrbtno. Bron je na 50 m hrbtno osvojila tudi Aleksandra Gnamuš Šlebnik.

V popoldanskem delu so nastopili plavalci v kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic ter cicibanov in cicibank. Med mlajšimi dečki je Max Koren osvojil komplet odličij, zlato na 200 m hrbtno, srebro na 100 m prosto in bron na 200 m prosto.

Med mlajšimi deklicami je Gaja Vidrih osvojila srebro na 50 m delfin in 100 m delfin ter bron na 200 m hrbtno. Med cicibani si je Anže Kos priplaval zmago na 50 m prsno in 50 m hrbtno ter dve drugi mesti na 50 m delfin in 50 m prosto. Anže Kos je tudi osvojil zmago v seštevku treh rezultatov v kategoriji cicibanov.

Vsem nastopajočim čestitamo za osvojena odličja in odplavane osebne rezultate.

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Fotogalerija

V soboto, 13. maja 2023, je na Ptuju potekalo mednarodno tekmovanje za Pokal Term Ptuj, katerega rezultati so šteli tudi za skupni seštevek razvojnega pokala.