Search
Close this search box.

Predstavitev knjige o življenjskih zgodbah krajanov Sv. Treh Kraljev: Obujanje preteklosti v Radljah ob Dravi

Muzej Radlje ob Dravi vabi na predstavitev knjige Ljudje so bili umetniki življenja, ki govori o življenjskih zgodbah krajanov.

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi, vabi na predstavitev knjige “Ljudje so bili umetniki življenja: življenjske zgodbe krajanov Sv. Treh Kraljev v Občini Radlje ob Dravi”, ki bo potekala v nedeljo, 22. septembra 2024, ob 11. uri pri cerkvi Sv. Treh Kraljev.

Starejši ljudje danes še znajo pripovedovati o življenju in dogodkih, ki so se zgodili v preteklosti, vendar ko njih več ne bo, bodo tudi ti spomini izgubljeni. S to mislijo in na pobudo domačina Jožefa Novaka je začela nastajati knjiga Ljudje so bili umetniki življenja: življenjske zgodbe krajanov Sv. Treh Kraljev v Občini Radlje ob Dravi.

Poleg splošnega opisa Sv. Treh Kraljev je v njej zbranih kar 27 življenjskih zgodb krajanov, njihovih družin in domačij. V zgodbah, ki se vijejo skozi 20. stoletje vse do današnjih dni in jih bogatijo številne fotografije, se prepletajo trde življenjske izkušnje hribovskega kmečkega prebivalstva z ganljivimi in tudi srečnimi trenutki.

Tone Partljič, priznani pisatelj, ki je nekoč poučeval na osnovni šoli na Sv. Treh Kraljih, bo osrednji govornik na dogodku. Partljič je v spremni besedi zapisal, da gre za »najbolj kvalitetno in osupljivo branje tovrstnega žanra«. Knjigo je uredila Alenka Verdinek, gradivo sta zbirala domačin Jožef Novak in urednica.

Zaradi omejenega dostopa bo organiziran prevoz s parkirišč do cerkve.

Vir: Koroški pokrajinski muzej

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Muzej Radlje ob Dravi vabi na predstavitev knjige Ljudje so bili umetniki življenja, ki govori o življenjskih zgodbah krajanov.