Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od 12. 8. do 18. 8. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V ponedeljek so bili policisti naknadno obveščeni o trčenju med dvema kolesarjema na kolesarski poti »Štrekna«, ki se je pripetilo v soboto, 10. avgusta 2024. Ugotovljeno je bilo, da je na območju Hude luknje prišlo do trčenja med kolesarjem in pešcem, pri čemer je eden izmed njiju zadobil telesne poškodbe. Policisti še ugotavljajo dejanski vzrok in povzročitelja prometne nesreče, o dogodku pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V torek popoldan je v Mislinji prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega vozila in voznikom motornega kolesa. Pri trčenju je nastala manjša materialna škoda, policisti so voznikoma izdali obvestilo o odstopu.

V sredo je v Slovenj Gradcu prišlo do poškodovanja vozila in sicer se je voznici pri vožnji preko potopnega stebrička le ta nenadoma dvignil in ji poškodoval vozilo. Enak dogodek se je pripetil tudi v soboto drugemu vozniku osebnega vozila. Policisti so o tem obvestili upravljalca.

V četrtek zjutraj je voznik vozila na glavni cesti na območju Mislinje trčil v divjad in si pri tem poškodoval vozilo. Vozniku je bilo izdano obvestilo o odstopu.

V četrtek se je na policiste obrnila občanka iz Slovenj Gradca in prijavila ogrožanje njenega mladoletnega sina v cestnem prometu s strani neznanega voznika osebnega vozila, katerega registrska številka je znana. Policisti bodo informacije preverili in zoper voznika ustrezno ukrepali.

V petek zvečer so policisti dobili obvestilo, da se na Selah po cesti sprehaja krava in ovira promet. Ugotovljeno je bilo, da je predhodno krava pretrgala varovalno žico, zanjo pa je že pred prihodom policistov poskrbel lastnik.

V soboto popoldan se je na glavni cesti v Mislinji pripetila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila in sicer tovorno vozilo, avtobus in osebno vozilo. Voznik tovornega vozila je zaradi nepravilne strani in smeri vožnje z zunanjim ogledalom trčil v ogledalo avtobusa, delci razbitega ogledala pa so poškodovali osebno vozilo voznice. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.

V soboto zvečer se je na obvoznici v Slovenj Gradcu pripetila prometna nesreča, katero je povzročila voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zaradi česar je trčil v zadnji del drugega osebnega vozila. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo je na motokros stezi v Mislinji Dobravi prišlo do padca voznika motornega kolesa, ki se je huje telesno poškodoval. O dogodku bodo policisti obvestili državno tožilstvo.

JAVNI RED IN MIR: 

V petek zvečer so policisti intervenirali v Mislinji, kjer je moški v vinjenem stanju kršil javni red z glasno glasbo, zaradi česar je motil sosedo pri nočnem počitku. Policisti so mu izdali plačilni nalog. Po odhodu policistov pa je isti moški nadaljeval s kršitvijo, razbijal po vratih prijaviteljice in izrekal grožnje. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, prav tako pa mu bo dodatno izdan plačilni nalog.

V soboto zvečer so policisti bili obveščeni, da se v centru Slovenj Gradca prepirata in pretepata dve osebi. Ob prihodu policistov na kraj je bila tam samo še ena oseba, katera ni želela podati izjave o predhodnem dogajanju, se pa je ta v postopku s policisti vedla nedostojno, zaradi česar so izdali plačilni nalog.

V nedeljo popoldan je prišlo v Mislinji do kršitve javnega reda in miru in sicer se je moški vedel na drzen in nasilen način do ženske, pred tem pa jo je motil z glasno glasbo. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

V ponedeljek se je na PP Slovenj Gradec zglasil občan iz Mislinje, kateremu je neznani storilec iz bančnega računa njegovega podjetja odtujil večjo vsoto denarja. Policisti zbirajo obvestila zoper storilca.

V sredo zjutraj so policisti obravnavali kaznivo dejanje »grožnje« in sicer je občanka iz okolice Slovenj Gradca prejela več sporočil o grožnji zoper njeno telo in premoženje, zaradi česar se počuti ogroženo in prestrašeno. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V sredo so policisti bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja »zloraba izvršbe«. Občanu iz okolice Slovenj Gradca je znana oseba v izvršilni zadevi poizkušala protipravno izterjati večji znesek od dejanskega. Policisti so zadevo odstopili v reševanje krajevno pristojni enoti.

V četrtek je občanka iz okolice Slovenj Gradca prijavila kaznivo dejanje »grožnje« zoper znano osebo, katera ji je preko telefona resno zagrozila zoper njeno življenje in teloter premoženje. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OSTALO:

V petek je policiste občan iz Slovenj Gradca obvestil, da se mu njegov sin že dalj časa ne javi, se pa nahaja v Rusiji. Kasneje je bilo ugotovljeno, da se je njegov sin nahajal v Rusiji na območju, kjer ni telefonskega in internetnega signala ter, da je z njim vse v redu.

V petek je občan na PP Slovenj Gradec prinesel denarnico, katero je našel na območju centra Slovenj Gradca. Ugotovljeno je bilo, da je v denarnici večja vsota denarja z bančnimi karticami in dokumenti. Policisti so lastnika obvestili, slednji pa je več kot presrečen prevzel izgubljeno denarnico. Poštenemu najditelju se ob tej priliki policisti zahvaljujejo.

V soboto je otrok na skate parku v Slovenj Gradcu našel mobilni telefon, za katerega so policisti ugotovili lastnika in mu ga vrnili.

ZA KONEC:

Bliža se začetek šolskega leta, ko se bodo v šolske klopi znova vrnili naši najmlajši, nekateri pa se bodo na šolsko pot podali prvič.

Policisti ob tem poudarjajo, da bodite kot udeleženci v prometu na otroke in njihovo nepredvidljivost še posebej pozorni. V bližini vrtcev, šol in šolskih poti zmanjšajte hitrost in prilagodite način svoje vožnje. Prav tako vozite previdneje v bližini krajev, kjer se morda otroci igrajo (npr. v bližini igrišč, na ulicah, na parkiriščih …).

Pripravil: Matej Mori, višji policist I, PP Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?