Search
Close this search box.

Povečini bo sončno s temperaturami do 32 °C

Danes bo sončno s kakšno popoldansko nevihto. Jutri se bo po bolj oblačnem jutru zjasnilo, popoldne bo kakšna nevihta.

Včeraj popoldne je nevihta z močnim dežjem in vetrom zajela del Ljubljane. Kot izhaja iz objav na portalih, je toča padala tudi v Domžalah in okolici Radeč. Uprava za zaščito in reševanje je na območju Trebnjega in Ljubljane zabeležila več vetrolomov.

Danes bo povečini sončno, sprva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Sredi dneva bo zapihal veter vzhodnih smeri. Popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale v noč. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 26, drugod od 28 do 32 °C.

Jutri bo na Primorskem sončno. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, možna bo kakšna ploha. Čez dan se bo jasnilo. Popoldne bo predvsem v hribovitih krajih kakšna nevihta. Na Primorskem bo do večera pihala šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 28 do 33, na Primorskem 34 °C.

Obeti

V sredo in četrtek bo sončno in še bolj vroče, popoldne bodo posamezne nevihte.

Vremenska slika

Nad Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Iznad severovzhodne Evrope sega do vzhodnih Alp hladna fronta. Ob šibkih vetrovih se nad nami zadržuje razmeroma vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Prevladovalo bo sončno vreme. Popoldne bodo posamezne nevihte, verjetnejše v hribovitih krajih.

Jutri bo sončno, v Alpah in Gorskem Kotarju popoldne ni izključena kakšna nevihta.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes bo sončno s kakšno popoldansko nevihto. Jutri se bo po bolj oblačnem jutru zjasnilo, popoldne bo kakšna nevihta.