Search
Close this search box.

Pot do novih priložnosti: Izobraževanje odraslih na MOCIS-u

Ali ste kdaj pomislili, da nikoli ni prepozno za vrnitev v šolske klopi, da končate osnovno šolo, si pridobite srednješolsko izobrazbo ali se prekvalificirate?

MOCIS, Center za izobraževanje odraslih, poleg srednješolskega formalnega izobraževanja že vrsto let izvaja OSNOVNO ŠOLO ZA ODRASLE. Trenutno so na Koroškem edini, ki izvajajo ta program. Program je za udeležence brezplačen, saj ga financira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Torej, interes in spodbuda s strani države sta, le še tisti, ki niste uspeli redno končati osnovnošolske obveznosti zberite pogum in se pridružite. Z našo podporo boste pozabili na morebitne slabe izkušnje in spoznali, da zmorete več.

Dokvalifikacija ali prekvalifikacija

Pridobitev izobrazbe ali prekvalifikacija tudi pri 30., 40. ali 50. letih je pot do novih možnosti in priložnosti, ne glede na vašo trenutno stopnjo izobrazbe ali poklicno pot.

Poleg pridobivanja formalne izobrazbe in javnoveljavnega spričevala vam to omogoča tudi pridobivanje novih veščin in znanj, ki so ključnega pomena v sodobnem svetu dela. Eden najpomembnejših vidikov srednješolskega izobraževanja odraslih je prilagodljivost in možnost samoizobraževanja, prilagojeno tudi za zaposlene. Zavedamo se vseh službenih in zasebnih obveznostih in zato izvajamo predavanja tudi po spletu. Vso gradivo je na voljo v spletnih učilnicah in zato ni dodatnih stroškov.

Pri nas nikoli ne boste sami

Kot podpora pri izobraževanju na MOCIS-u delujeta svetovalno središče in središče za samostojno učenje, kjer ob podpori izkušenih mentorjev in svetovalcev izpolnjujete obveznosti korak za korakom. Torej, zakaj ne bi stopili korak naprej in si zagotovili boljše prihodnosti?

Šolski programi

Srednje strokovno izobraževanje:

  • Tehnik računalništva PTI in PT (edini na Koroškem)
  • Predšolska vzgoja
  • Ekonomski tehnik

Srednje poklicno izobraževanje:

  • Računalnikar
  • Trgovec

Osnovna šola za odrasle

15-% popust na nove vpise do konca avgusta 2024

Sodobni časi zahtevajo čedalje več znanj s področja računalništva

V primeru, da še nimate poklica, je pr(a)va izbira srednje poklicno izobraževanje RAČUNALNIKAR. Uspešno zaključen triletni program omogoča pridobitev IV. stopnje izobrazbe. Pogoj za vpis je zaključena osnovna šola ali nižje poklicno izobraževanje.

Če poklic že imate (računalnikar, elektrikar različne smeri, mehatronik operater, avtoserviser ali avtomehanik) in s tem pridobljeno IV. stopnjo izobrazbe, je dvoletni nadaljevalni program poklicnega tehniškega izobraževanja – TEHNIK RAČUNALNIŠTVA najboljša in najhitrejša izbira za pridobitev V. stopnje izobrazbe.

Imate končan štiriletni program katerekoli strokovne smeri ali gimnazijo? Mogoče imate opravljeno tudi maturo? Lahko vam ponudimo tudi poklicni tečaj – TEHNIK RAČUNALNIŠTVA, ki traja eno leto in je prava izbira za prekvalifikacijo in pridobitev računalniškega znanja, ki je danes nujno potrebno pri delu.

Kakovost

Politiki kakovosti smo se zavezali že v letu 2005, ko smo pristopili k projektu Ponudimo odraslim kakovostno izobraževanje – POKI, ki ga je razvil Andragoški center Slovenije. Našim udeležencem izobraževalnih programov, zaposlenim in zunanjim sodelavcem želimo zagotavljati najboljše pogoje za delo in njihovo osebnostno ter strokovno rast. K temu nas zavezujejo vizija, poslanstvo in vrednote ter listina in izjava o kakovosti.

Izkušnje udeležencev:

Za izobraževanje na MOCIS-u sem se odločil, ker mi ni ustrezalo vsakodnevno obiskovanje rednega izobraževanja. V izobraževanju odraslih je predavanje bolj strnjeno in z odličnimi učitelji, ki jih imajo, sem brez težav opravil poklicno maturo. Hkrati sem uspešno opravil še peti predmet na gimnaziji in imel vse pogoje, da sem se vpisal na želeno fakulteto.
Matej, 21 let

Ena izmed največjih prednosti MOCIS-a je prilagodljivost programov. Predavanja so kratka, a jedrnata, kar mi omogoča, da jih enostavno vključim v svoj vsakdanjik. Zaradi prilagodljivosti urnikov in podpore profesorjev sem lahko usklajeval izobraževanje s službenimi obveznostmi in osebnim življenjem. 
Pridobljeno znanje na MOCIS-u je bilo takoj uporabno. Teoretične vsebine so bile podprte s praktičnimi vajami, kar mi je omogočilo, da sem novo znanje hitro prenesel v prakso. Uporaba računalniških orodij, razumevanje programiranja in upravljanja informacijskih sistemov so veščine, ki so mi odprle nova vrata v karieri. Izobraževanje na MOCIS-u mi je prineslo veliko koristi. Prilagodljivost programa in takojšnja uporabnost pridobljenega znanja so razlogi, zaradi katerih bi priporočil MOCIS vsem, ki si želijo ali nadgraditi znanje z izobraževanji ali končati šolo ter izboljšati svoje karierne možnosti.
Gabrijel, 37 let

Moja zgodba na MOCIS-u se je pričela pisati jeseni leta 2018, ko sem se odločil, da svoje znanje nadgradim še na področju predšolske vzgoje. Izobraževanje sem v enem šolskem letu uspešno zaključil in odprle so se nove poti v smeri nemškega jezika. Prijavil sem se na dva ali tri tečaje, katere sem z velikim veseljem obiskoval (od predavanj niti enkrat nisem izostal). Pridobil sem veliko novega znanja, besedišča, idej in samozavesti v nemško govorečih deželah. Sedaj že dve leti kot prostovoljec vodim nemško klepetalnico v prostorih večgeneracijskega centra, kjer se enkrat tedensko srečujemo in sproščeno klepetamo z udeleženci. Vedno pripravim poljubno literaturo, nato skupaj prevajamo, beremo, rešujemo naloge, pomagamo drug drugemu in predvsem, imamo se krasno! Kot prostovoljec izven službe poučujem še dva fanta (2. in 4. razred), katera sem navdušil za nemščino. Z obema se individualno srečujem enkrat tedensko po Zoomu ali v živo. Eden od njiju še redno prihaja k nemški klepetalnici. Na oba sem seveda zelo ponosen!
Žan K.

In zakaj izbrati MOCIS? Odgovore ste ravnokar prebrali.

Naj postane naš slogan »NAJ TEČE UČENJE SKOZI ŽIVLJENJE« tudi vaš.

Vabljeni, da se oglasite na sedežu MOCIS-a, Meškova ulica 21, 2380 Slovenj Gradec.

Obiščite spletno stran www.mocis.si in nas spremljajte na Facebooku.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Ali ste kdaj pomislili, da nikoli ni prepozno za vrnitev v šolske klopi, da končate osnovno šolo, si pridobite srednješolsko izobrazbo ali se prekvalificirate?