Search
Close this search box.

Polmaraton Drava – Drau bo znova povezal tekače z dveh strani meje

V soboto, 21. septembra 2024, bo potekal čezmejni polmaraton Drava - Drau, v organizaciji Javnega zavoda Dravit Dravograd.
Fotografija je simbolična

Da je čezmejno sodelovanje še kako velikega pomena za dobre sosedske odnose, dokazuje tudi projekt dveh polmaratonov Drava – Drau, ki so ga v februarju javnosti predstavili predstavniki Občin Dravograd in Labot. Prvi čezmejni polmaraton tega projekta je potekal v maju na relaciji Labot – Dravograd, v septembru pa drugi del tega projekta organizira Javni zavod Dravit Dravograd.

Polmaraton, ki povezuje Slovenijo in Avstrijo, so organizatorji poimenovali Čezmejni polmaraton Drava – Drau: 2 državi 1 cilj, bo potekal v soboto, 21. septembra 2024, s pričetkom ob 10. uri. Prijavljeni tekači, ki se bodo udeležili polmaratona, se bodo podali na pot od Dravograda, izpred športnega centra in preko meje v avstrijski Labot, zaključek trase pa jih čaka znova v Dravogradu.

Za ostale tekače, ki se bodo podali na krajše teke, bo start prav tako v Dravogradu, pot jih bo vodila vse do meje na Viču in nazaj proti Dravogradu.

Poleg polmaratona se lahko sodelujoči prijavijo na tek v več kategorijah, primernih za vse starostne skupine:

Polmaraton: M/Ž, vse starosti (Na trasi Športni center Dravograd – Labot – Športni center Dravograd)  Prijavnina: 20 € (prijave do 20. septembra), na dan teka: 25 €
Četrtmaraton: M/Ž, vse starosti (10,5km, na trasi Športni center Dravograd – Avstrija – Športni center Dravograd)  Prijavnina: 15 € (prijave do 20. septembra), na dan teka: 20 €
Rekreacijski tek: M/Ž, vse starosti (6km na trasi Športni center Dravograd – mejni prehod Vič – Športni center Dravograd)  Prijavnina: 10 € (prijave do 20. septembra), na dan teka: 15 €
Nordijska hoja: M/Ž, vse starosti (6km na trasi Športni center Dravograd – mejni prehod Vič – Športni center Dravograd)  Prijavnina: 10 € (prijave do 20. septembra), na dan teka: 10 €
Šolski tek: M/Ž, otroci letnik 2009 – 2023 (3,5km na trasi v Občini Dravograd)  /

Vse ostale informacije in prijavni formular boste našli TUKAJ.

Vabljeni, da se pridružite in uživate v rekreativnem tekaškem dogodku, ki bo znova povezal ljudi vseh generacij z dveh strani meje.

Vir: JZ Dravit Dravograd

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V soboto, 21. septembra 2024, bo potekal čezmejni polmaraton Drava - Drau, v organizaciji Javnega zavoda Dravit Dravograd.