Search
Close this search box.

Poletna filmska šola za mlade na FTPO

FTPO tudi letos v času avgustovskih poletnih počitnic organizira poletno filmsko šolo za mlade. Če si želiš spoznati svet filma, je ta poletna šola ravno prava zate.

Tudi letos na Fakulteti za tehnologijo polimerov (FTPO) v času poletnih počitnic pripravljajo zanimivo aktivnost – poletno šolo za mlade v starostnem obdobju od 10 do 12 let.

Poletno šolo organizirajo za otroke iz Mestne občine Slovenj Gradec.

Poletna šola Filmska šola bo trajala od 26. do 30. avgusta 2024 in bo zajemala 15 ur. Udeleženci se tekom celotedenske šole spoznajo z osnovami fotografije, filma ter animiranega filma ter stopijo v stik z opremo, ki je potrebna za izdelavo izdelkov, fotografij, videov na izbranem področju. Skozi celotedensko šolo udeleženci po področjih krožijo in jih spoznavajo tudi kot skupno področje – tako se naučijo, kako lahko z enako tehnično opremo izdelajo produkte na različnih področjih oz. glede na lastne ideje in potrebe.

Vsebina je zelo zanimiva in poteka po naslednjem razporedu:

  • 1. dan: Vstop v svet animiranega filma. Spoznavanje osnovnih principov animacije in kreiranja animiranih likov v situacijah, ki so nam blizu.
  • 2. dan: Ogled in preizkušnja fotografske in video opreme ter spoznavanje različnih tehničnih elementov in pripomočkov, ki so potrebni za nastajanje (animiranega) filma ter fotografij. Udeleženci spoznajo in preizkusijo opremo ter njeno uporabnost glede na potrebo.
  • 3. dan: Praktični prikaz studijskega in terenskega dela na področjih animacije, filma ter fotografije. Udeleženci spoznajo različne pristope v praksi in preko vaj lastne ideje pretvarjajo v izbran medij.
  • 4. dan: Obdelava in postprodukcija. Udeleženci si ogledajo procese montaže, obdelave ter postprodukcije različnih izdelkov na izbranem področju ter spoznajo različne pristope, ki pripeljejo do končnega izdelka.
  • 5. dan: Udejstvovanje na različnih vajah, ki povzamejo tedensko delo oz. pridobljeno znanje in priprava na zaključno predstavitev.

Na različnih filmskih delavnicah za otroke in mladostnike so spoznali, da veliko število otrok navija za šolo, v kateri bi bilo risanje, fotografiranje, ustvarjanje zgodb, gledanje filmov in kreiranje novih svetov njihovi glavni šolski predmeti. Tako je v letu 2019 nastala Filmska šola Slovenj Gradec, ki je prva tovrstna šola za otroke na Koroškem. Ustanovljena je bila z namenom, da svojo kreativnost krepijo tudi tisti otroci in mladostniki, ki se ne najdejo zgolj v okvirjih glasbenega/športnega izobraževanja ali/in jih zanima ustvarjanje na področju avdio, video (film) in foto produkcije.

Mentorji FŠ (Maša Flogie, Jernej Kovač Myint, Tomo Novosel) imajo znanja na področju filma, animacije, fotografije, oblikovanja, ilustracije, postprodukcije, video montaže, režije, scenaristike in pedagoškega dela.

Podrobnejše informacije ter prijava na povezavi TUKAJ.

Vabljeni, da se poletne šole udeležite in tako preživite del počitnic malce drugače in se preizkusite v nečem novem.

Vir: FTPO

Dogodki

FTPO tudi letos v času avgustovskih poletnih počitnic organizira poletno filmsko šolo za mlade. Če si želiš spoznati svet filma, je ta poletna šola ravno prava zate.