Search
Close this search box.

Poletna bralna sezona začela z raznolikim festivalom v Koroški osrednji knjižnici (FOTO)

ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! in Knjižne olimpijske igre, KOI 2024.

V svojstvenem duhu promoviranja bralne kulture so v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika tudi letos proslavili začetek poletne bralne sezone. Zadnja majska dneva so v sobivanju z Grajsko časopisno kavarno Eleonora na festivalu s pisanim programom združevali generacije. Olimpijski duh in Knjižne mišice so se krepile na Knjižnih olimpijskih igrah, KOI 2024. Ob pestrem dogajanju v parku in na grajskem vrtu so odprli poletno čitalnico na prostem (Poletna branja pod magnolijo) ter v branje ponujali knjige iz naše Bukvarne Ajta. Dogodke je pospremila razstava fotografij na drevesnih deblih, ki sta jih pripravila Nika Hölcl in Dobran Laznik.

Četrtek je bil obarvan  z gledališko predstavo ” Črtek v mestu” v izvedbi gledališča KUKUC, iskanje knjižnega zaklada, ter zvečer z koncertom zasedbe HEDERA VENTO na Grajskem vrtu

V petek so potekale 8. Knjižne olimpijske igre, KOI 2024. Ekipni četveroboj v zabavnih knjižno-olimpijskih disciplinah, ki zahtevajo bralne in motorične spretnosti. Ekipe so tekmovale v naslednjih disciplinah: Lepotna čitalnica, Knjižni maraton, Zanka Uganka in Poligon med knjigami. Vsaka prijavljena ekipa je bila sestavljena iz treh tekmovalcev. V Koroški osrednji knjižnici se zahvaljujejo vsem obiskovalcem festivala, za pogum pa še posebej inštitucijam in zavodom, ki so se z navdušenjem odzvali povabilu in sestavili knjižno-olimpijske ekipe. Se vidimo naslednje leto še v večjem številu!

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! in Knjižne olimpijske igre, KOI 2024.