Search
Close this search box.

Poletje v Slovenj Gradcu: Prvi poletni dan v znamenju kulinaričnih in glasbenih užitkov (FOTO)

To poletje vas v mestu Slovenj Gradec čaka pestro dogajanje. Eno izmed njih so pripravili Ars Colatio in z glasbenim ter kulinaričnim popotovanjem pospremili začetek poletja.

V petek, 21. junija 2024, se je v mestnem jedru Slovenj Gradca odvil prvi izmed dogodkov in znanilcev, da se je poletje v mestu resnično pričelo. Na 21. junija se namreč prične poletje, je prvi poletni dan in tudi poletni solsticij.

Poletni solsticij je dan, ko se na severni polobli začne poletje – je najdaljši dan v letu in sonce ima takrat najmočnejšo energijo.

Dogodek in sončno, toplo vreme je privabil številne obiskovalce, ki so se ustavili v mestu ter prisluhnili zanimivemu programu.

Za kulinarično popotovanje je od 12.00 ure dalje poskrbel PizzaLab, ki je pekel slastne napolitanske pice. Dišeče in sveže pripravljene pice so poskrbele za gurmansko razvajanje in zadovoljstvo vseh obiskovalcev.

Ob 18. uri se je dogajanje preselilo v atrij graščine Rotenturn, kjer je potekal koncert Glasbene šole Slovenj Gradec. Učenci so s svojimi glasbenimi nastopi pričarali prijetno vzdušje in navdušili zbrano občinstvo.

Obenem so v Hiši Ančka pripravili fantastičen večer, kjer sta za glasbeno vzdušje poskrbela Adrijana Kamnik in Miran Vavče. Intimno okolje Hiše Ančka je večeru dodalo še poseben čar.

Poletje v mestu pa je svoj vrhunec doživelo zvečer, ko se je zabava nadaljevala v mestnem jedru, kjer je za živo glasbo poskrbela skupina Adhock. 

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
To poletje vas v mestu Slovenj Gradec čaka pestro dogajanje. Eno izmed njih so pripravili Ars Colatio in z glasbenim ter kulinaričnim popotovanjem pospremili začetek poletja.