Tik pred koncem svoje 9. sezone se je karavana Odprte kuhne odpravila na pot. Priljubljena kulinarična tržnica se je ob sobotah mudila na trgih širom Slovenije in z dobrovoljnimi jedci nazdravljala na veselo in zdravo jesen. Danes pa se je po sedmih letih ustavila tudi v Slovenj Gradcu, kjer bo po okusni hrani dišalo še vse do 21. ure.
Sončna sobota je v mestno jedro privabila številne ljubitelje kulinaričnih dobrot, ki so namesto domačega kosila uživali v pokušini dobrot iz različnih koncev sveta. Na stojnicah se predstavlja 24 različnih ponudnikov, ki so poskrbeli, da odločitev, kaj izbrati za pod zob, za večino ni bila lahka.
Organizatorji dogodka so sicer tudi tokrat sledili načelu, da se Odprta kuhna uveljavi kot vzor okolju prijazne tržnice, zato bodo vso hrano in pijačo stregli le v povratni ali biorazgradljivi embalaži in kozarcih ter skrbeli za skrbno ločevanje odpadkov.