Search
Close this search box.

Obetajo se nevihte in krajevna neurja. Nevihtni pas bo zajel tudi Koroško

Sončen in poletno topel petek s temperaturami do 31 stopinj Celzija se bo ponekod končal na najslabši možen način - z nevihtami in krajevnimi neurji.

Danes bo dopoldne pretežno jasno, popoldne in zvečer bo predvsem na severu in severovzhodu nastalo nekaj neviht, ki bodo lahko tudi močnejše. Kakšna bo možna še v noči na soboto. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 °C.

Jutri bo delno jasno. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 25 do 30 °C.

Severno od Slovenije v teh dneh valuje meja med zelo toplo afriško in občutno hladnejšo atlantsko zračno maso. Na tej meji predvsem ob popoldnevih nastajajo številne nevihte, ki preraščajo v krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo, ki je lokalno tudi precej debela.

Neurja, ki bodo danes popoldne nastala v Avstriji, bodo proti večeru dosegla tudi Slovenijo. Nevihtni pas bo najprej prešel Koroško, Štajersko in Prekmurje, kasneje pa se bo lahko pomaknil nad Dolenjsko in Posavje. Kakšna nevihta bo lahko nastala tudi na Gorenjskem, drugod bo predvidoma ostalo suho.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sprva precej jasno. Nekaj več oblačnosti bo popoldne v krajih severno od nas, kjer bo nastalo nekaj ploh ali neviht.

Jutri bo delno jasno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo manj verjetne ob Jadranu in na Hrvaškem.

Obeti

V nedeljo bo delno sončno, občasno bo povečana koprenasta oblačnost. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bodo padavine od zahoda postopno zajele večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Malo hladneje bo.

Opozorila

Dodatnega opozorila ni.

Vir: Arso in Meteoinfo Slovenija

Foto: Meteoinfo Slovenija
Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Sončen in poletno topel petek s temperaturami do 31 stopinj Celzija se bo ponekod končal na najslabši možen način - z nevihtami in krajevnimi neurji.