Search
Close this search box.

Obeležitev obletnice katastrofalnih poplav v Črni na Koroškem: Zahvala prostovoljcem in otvoritev fotografske razstave

V Kulturnem domu v Črni so v nedeljo, 4. avgusta 2024, natanko leto dni po poplavah, svečano odprli fotografsko razstavo.

V nedeljo, 4. avgusta 2024, ob 11. uri so v Kulturnem domu v Črni na Koroškem obeležili obletnico katastrofalnih poplav, ki so lani prizadele občino. Ob tej priložnosti so otvorili fotografsko razstavo, posvečeno domačim prostovoljcem, ki so v času poplav nudili neprecenljivo pomoč pri odpravljanju posledic.

Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom bivšega predsednika Republike Slovenije, g. Boruta Pahorja, častni gost pa je bil g. Sandi Curk, prejemnik nagrade državljan Evrope. Otvoritve razstave so se udeležili tudi priznani fotografi Sašo Bizjak in Andrej Petelinšek ter ilustrator Ciril Horjak.

Razstava bo na ogled vse do sobote, 21. septembra 2024. Ob zaključku razstave, ob 18. uri, bo organizirana dobrodelna dražba, na kateri bodo obiskovalci z nakupom razstavljenih fotografij lahko darovali za tiste, ki so v poplavah izgubili vse.

Županja Črne Lesjak Romana je ob obletnici poplav na svojem Facebookovem profilu zapisala ganljive besede: “Težko leto je za nami. A, vendar ni vse tako Črno. Poglejmo koliko lepega je okrog nas, naši otroci, vnuki, sosedje, prijatelji. Če bomo skrbeli drug za drugega, če se bomo pogovarjali, iskreno povedali, kaj mislimo, se ne ozirali nazaj, pač pa gledali v skupno prihodnost, nam ne bo hudega. Živimo v prekrasnem kraju, ki mu narava zadnje čase ne prizanaša, a vendarle, vedno se nekako izvlečemo, da se nam ne zgodi najhujše. Povezani bomo zmogli vse! Spoštovani sokrajani, preživite današnji dan mirno, obkroženi s svojimi dragimi, ker to šteje največ. Neskončna hvala vsem, ki ste nam pomagali.”

Donacije za oškodovane v poplavah v Črni še vedno sprejemajo, in sicer je pri občini še naprej odprt transakcijski račun SI56 0110 0010 0007 227, sklic 00 2393, namen POPLAVE 2023 in koda namena CHAR.

Občina Črna na Koroškem se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pomagali pri obnovi in odpravi posledic poplav. Vaša pomoč je bila in ostaja neprecenljiva.

Vabljeni vsi, da si ogledate razstavo in ob koncu razstave tudi sodelujete v dobrodelni dražbi.

Vir: Občina Črna na Koroškem in FB Romana Lesjak

Dogodki

V Kulturnem domu v Črni so v nedeljo, 4. avgusta 2024, natanko leto dni po poplavah, svečano odprli fotografsko razstavo.