Search
Close this search box.

Občina Dravograd bo prvošolčkom podarila knjigo

V Občini Dravograd bodo prvošolčkom podarili knjigo, šolarjem zvezke ter štipendije za dijake.

V Občini Dravograd bodo letos prvošolčki bogatejši še za eno knjigo. Občina bo namreč letošnje prvošolke in prvošolce iz Občine Dravograd prijetno presenetila z lepim darilom ob začetku šolskega leta.

Vsem prvošolcem bodo podarili knjižno darilo, s katerim želijo spodbuditi njihovo ljubezen do branja in jih popeljati v svet domišljije. Prejeli bodo izvod knjige koroške avtorice Iris Golob z naslovom “Žabica Rozi”. Ta čudovita zgodba bo nedvomno razveselila najmlajše bralce ter jih navdihnila za nadaljnje odkrivanje čarobnega sveta knjig.

Župan občine Dravograd Anton Preksavec je ob tem zapisal: “Dragi prvošolci, bodite radovedni, želeni znanja, pogumno se podajte raziskovati obzorja neznanega in vedite, da je meja samo nebo. Želimo vam veliko novega znanja in uspehov na vaši poti.

Avtorica knjige Iris Golob ob tem sporoča: “Spoštovani župan Anton Preksavec in ekipa. Počaščena sem, da ste izbrali mojo knjigo. Hvala! Prvošolkam, prvošolcem in šolarjem nasploh, pa želim vse to, kar ima žabica Rozi…je skromna, radovedna, spoštljiva, sočutna, dobra prijateljica. Vse to bodimo tudi vsi mi. Vse dobro vam želim.”

Občina Dravograd šolarjem ponovno podarja tudi zvezke.

Občina Dravograd bo vsem učenkam in učencem dravograjskih osnovnih šol in tistim iz občine, ki obiskujejo šole s prilagojenim programom, ob začetku novega šolskega leta 2024/25 podarila zvezke formata A4. Učenke in učenci prve triade bodo prejeli po tri, drugi pa po pet zvezkov, dobili jih bodo ob prihodu v šolo.

Veseli smo, da naslovnice zvezkov tudi to leto krasijo motivi, ki so jih ustvarili učenke in učenci s pomočjo mentorjev.

Vsem želimo uspešen začetek novega šolskega leta. Naj bo to polno dobrih rezultatov in nepozabnih šolskih dogodivščin.

Prav tako Občina Dravograd štipendira štipendiste. S sprejetjem Pravilnika o štipendiranju dijakov in študentov v Občini Dravograd, je Občina utrla pot štipendijam za dijake in študente iz naše občine.

Razpis za dodelitev štipendij za šolsko oziroma študijsko leto 2024/2025 bo objavljen predvidoma v mesecu oktobru 2024.

Štipendijo bodo upravičeni dijaki prejemali za obdobje od 1. septembra 2024 do 31. avgusta 2025, študenti pa od 1. oktobra 2024 do 30. septembra 2025.

Več o upravičencih, pogojih, merilih, postopku ter ostalih podrobnostih bo opredeljeno v javnem razpisu in razpisni dokumentaciji, ki bo objavljena na spletni strani Občine Dravograd.

Vir: Občina Dravograd

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Občini Dravograd bodo prvošolčkom podarili knjigo, šolarjem zvezke ter štipendije za dijake.