Search
Close this search box.

Občina Dravograd bo podelila 120 štipendij in subvencije za mlade

Fotografija je simbolična

Občina Dravograd, ki nosi naziv Mladim prijazna občina, ponovno dokazuje svojo predanost mladim z različnimi finančnimi spodbudami in podporo. Letos je na voljo razpis za podelitev štipendij (žepnin) za dijake in študente, pri čemer dijaki prejmejo 30 EUR, študenti pa 40 EUR na mesec. V primeru prostovoljnega dela pa se lahko štipendija poveča za kar 80%, kar pomeni, da lahko dijaki prejmejo do 54 EUR, študenti pa do 72 EUR mesečno. Pomembno je poudariti, da se ta štipendija ne izključuje z državno.

Občina bo v šolskem oziroma študijskem letu 2024/2025 podelila najmanj 120 štipendij, kar bo pomagalo omiliti finančni pritisk na družine.

Poleg tega bo občina konec meseca objavila še več razpisov za mlade, vključno z:

  • Enkratnim prispevkom za samozaposlitev (S.P.) za mlade v višini 1000 EUR za polni delovni čas in 500 EUR za polovični delovni čas ali dopolnilno dejavnost.
  • Subvencijo komunalnega prispevka do 40% za mlade in do 60% za mlade družine, kar lahko znese največ 3500 EUR na stanovanjski objekt.
  • Razpis za subvencijo najemnin v starem trškem jedru in ruralnih delih občine v višini 50% oz. max 250eur/mesec za dobo dveh let ( ta ukrep je namenjen vsem, ne samo mladim )

S temi ukrepi občina želi olajšati življenje mladim in ustvariti boljše pogoje za njihov razvoj in uspeh.

Kot je zapisal župan Občine Dravograd, Anton Preksavec: “Biti občan, občanka Dravograda je privilegij in priložnost.”

Vir: FB Tone Preksavec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments