Search
Close this search box.

Ob zaključku dobrodelne akcije “Tečem, da pomagam” predali zbrana sredstva

Sredstva, ki so jih zbrali, je predal predsednik Lions kluba, Zoran Vodopija ob prisotnosti predsednice KMC Urške Vezonik in častne članice KC, mag. Marjane Kamnik.

Dobrodelna akcija »Tečem, da pomagam« je v začetku meseca junija potekala v Grajskem parku Ravne. Glavni namen akcije je pomagati slepim in slabovidnim otrokom. Dolžina proge, ki jo udeleženci pretečejo ali prehodijo, je 800 m, pri teku pa imajo možnost zadnjih 100 m premagati z zavezanimi očmi in se s tem postaviti v vlogo slepih. Teka se je udeležilo preko tristo otrok ravenskih osnovnih šol in vrtca Ravne. Prostovoljni prispevki so bili namenjeni slabovidnemu otroku.

Organizatorja humanitarnega dogodka sta Koroški medgeneracijski center in Lions klub Slovenj Gradec v sodelovanju s Regijsko pisarno OKS – ZŠZ Slovenj Gradec.

V sredo, 19. junija 2024, je v prostorih Koroškega medgeneracijskega centra potekal zaključni dogodek dobrodelne akcije »Tečem, da pomagam«, kjer so zbrana sredstva predali slabovidni osebi, devetnajst-letnemu fantu z Raven na Koroškem.

Šopek pa je prejela tudi Marjana Petelinšek, ki ob skoraj popolni slepoti, s svojim delom in predanostjo pušča neizbrisno sled v našem mestu. S svojim pevskim talentom, se je v glasbeno šolo vpisala že kot odrasla in, da je lahko brala note, je vse skladbe za kitaro s pomočjo povečevalnega stekla ročno prepisovala na večji format. Tako velika je bila njena želja po glasbeni izobrazbi. Spoštovana Marjana Petelinšek že dobrih šestdeset let prostovoljno vodi ljudsko petje v cerkvi sv. Egidija na Ravnah. Kot zborovodkinja mladinskega pevskega zbora je vrsto let spodbujala mlade k razvijanju talentov in ljubezni do glasbe. S svojim delom in srčnostjo je navdihnila mnoge generacije pevk in in pevcev, ki še danes pojejo v različnih pevskih sestavih.

Poleg donacije Lions kluba je tudi letos, tako kot že prejšnja leta, sredstva doniral tudi glavni sponzor, direktor Avto centra Ravne in podžupan Občine Ravne na Koroškem, Peter Stočko.

Srčnega srečanja sta se udeležili ob odsotnosti župana dr. Tomaža Rožena predstavnici Občine Ravne na Koroškem Janja Blatnik, vodja županovega urada ter Danica Hudrap.

Ambasadorji teka so bili župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in podžupana Peter Stočko in Andrej Erjavec.

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Sredstva, ki so jih zbrali, je predal predsednik Lions kluba, Zoran Vodopija ob prisotnosti predsednice KMC Urške Vezonik in častne članice KC, mag. Marjane Kamnik.