Search
Close this search box.

Ob praznovanju VS Pameče-Troblje podelili priznanja Štirim kovačem (FOTO)

Vaška skupnost Pameče-Troblje praznuje. Podelili so priznanja ansamblu Štirje kovači ter Športnemu društvu.

V preteklih dneh je bilo v vaški skupnosti Pameče-Troblje izjemno veselo, saj so praznovali praznik svoje skupnosti. Že drugič so se zbrali v čudovitem amfiteatru, kjer jih je nagovoril predsednik vaške skupnosti Vili Kašnik.

Kašnik je prisotne lepo pozdravil, ter predstavil pretekle in trenutne investicije v vaški skupnosti. Povedal je, da je lansko neurje povzročilo veliko škode na stanovanjskih objektih, cestah in mostovih. Aktiviralo se je veliko plazov. Reka Mislinja jim je poškodovala oziroma odnesla dva mostova in sicer Gmajna ter Fuksov mostiček, Trbonjski potok pa je odnesel most, ki jih povezuje s Trbonjami.

V sodelovanju z MO Slovenj Gradec bo celotna sanacija omenjene infrastrukture rešena v obdobju 5-ih let. Zgrajen je že nov most Trbonje, mostiček pri Fuksu, gradi pa se tudi most na Gmajno, ki bi naj bil končan avgusta letošnjega leta.

Prav tako so se pričela sanirati plazišča pri Makovem hribu, ki ogrožajo stanovanjske objekte. Projekt je vreden okoli 2 milijona EUR. Poleg tega so zgradili igrišče na mivki, nova igrala za otroke ter postavili avtobusno postajo.

Ponosni smo lahko, da se število prebivalcev v naši VS povečuje. Predvsem mlade družine, zato smo še toliko bolj veseli, da se v kratkem prične gradnja novega vrtca z 8 oddelki in večnamenski prostori za naše krajane. Veseli nas, da se je po 12-letih od prvih pogovorov uresničila naša želja po lastnih prostorih za medgeneracijska druženja,” je ponosno dejal Vili Kašnik.

Ob tej priložnosti se je tudi zahvalil Cvetki in Borisu Pečoler ter Marini Javornik za posluh in soglasje pri pridobitvi zemljišča za ta pomemben projekt. Zahvalil se je tudi vsem članicam in članom sveta VS Pameče-Troblje, županu MO Slovenj Gradec Tilnu Kluglerju, občinskim službam ter gasilcem za hitro in nesebično pomoč pri odpravljanju posledic neurij.

Za glasbeno in kulturno popestritev praznovanja pa so poskrbeli najmlajši iz vrtca Pameče ter Pihalni orkester Slovenj Gradec. Ob tej priložnosti pa so podelili tudi priznanja.

Štirje kovači so prejeli priznanje Vaške skupnosti Pameče-Troblje, občinsko priznanje pa je prejelo športno društvo ob 50. jubileju.

V vaški skupnosti pa nikakor ne bodo počivali, saj so plani za prihodnja leta veliki. Želijo dokončati varne poti, sanacija cestišča Lakuže, urediti protiprašne zaščite ob stanovanjskih objektih ter odvajanje meteornih vod.

Ne razvijamo le mesta, razvijamo tudi podeželje,” pa ob prazniku vaške skupnosti Pameče-Troblje sporočajo iz MO Slovenj Gradec.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Vaška skupnost Pameče-Troblje praznuje. Podelili so priznanja ansamblu Štirje kovači ter Športnemu društvu.