Search
Close this search box.

Nova idilična lokacija na Razborju: Špelin vrh s križem in ljubezenskimi klopcami (FOTO)

Na Razborju je nastala nova idilična točka, ki vabi domačine in obiskovalce k oddihu in občudovanju narave.

Na Špelinem vrhu, nad kmetijo zgornji Kunej, so postavili križ in dve ljubezenski klopci, od koder se razprostira čudovit razgled nad Šaleško dolino in okoliške hribe. Območje ponuja mirno okolje, ki je kot nalašč za sprostitev v čudovitem naravnem okolju in romantične trenutke v naravi.

Družina Kavnik, ki živi na kmetiji zg. Kunej, je v znak hvaležnosti postavila križ, s katerim so se želeli zahvaliti Tomažu Hojniku, zdravilcu, ki je njim in njihovim prijateljem v težkih trenutkih nudil pomoč in podporo. Križ nosi globok pomen za družino in skupnost, saj simbolizira vero, hvaležnost in povezanost med ljudmi. Gre za mesto, kamor se bodo obiskovalci lahko zatekli v iskanju duhovne ali fizične tolažbe in zdravljenja. Hkrati je to opomnik, da lahko ljudje skupaj premagajo še tako velike izzive, kadar si medsebojno pomagajo.

Na slovesnosti ob postavitvi križa je blagoslov opravil župnik Leopold Korat, kar je dogodku dodalo še posebno duhovno noto. Njegove besede so opomnile, da ima križ tudi simbolno moč, ki nas bo opogumljala v težkih trenutkih in nas spodbujala, da ostanemo povezani kot skupnost. Hkrati pa bo tudi svetilnik za vse tiste, ki bodo v prihodnosti potrebovali uteho ali pomoč.

Špelin vrh je tako postal nova točka za vse, ki iščejo naravno lepoto, duhovno globino ali pa preprosto želijo uživati v razgledu z ljubezenskih klopi, ki ponujata nepozabno izkušnjo ob pogledu na prelepo pokrajino. Krajani Razborja so ponosni na novo pridobitev, ki bo zagotovo postala priljubljena destinacija za vse, ki cenijo naravo in duhovni mir.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Na Razborju je nastala nova idilična točka, ki vabi domačine in obiskovalce k oddihu in občudovanju narave.