Search
Close this search box.

Nov začetek za učence Mežiške šole, med njimi 34 prvošolcev

Vsak začetek šolskega leta predstavlja izziv za marsikoga. V Občini Mežica so za ta dan pripravili nekaj obvestil.

Ponedeljek, 2. september 2024, bo za marsikatero družino prav poseben dan. Na Mežiško šolo bo ponovno vstopilo 274 učencev, med njimi tudi 34 radovednih in pogumnih prvošolcev, ki bodo prvič prestopili šolski prag. Ti majhni, a pogumni nadobudneži se bodo podali na pot novih znanj, iger, dogodivščin in prijateljstev. Prvi šolski dan bo zanje poln pričakovanj, radovednosti in morda tudi malo treme, zato je pomembno, da jim ga naredimo čim bolj prijetnega in varnega.

Povečana pozornost v prometu

Z začetkom šolskega leta se poveča tudi promet v bližini šol in vrtcev. Otroci, še posebej prvošolci, so ranljiva skupina v cestnem prometu, saj so manj izkušeni in težje ocenjujejo prometne situacije. Zato je pomembno, da smo vsi udeleženci v prometu posebej pozorni in odgovorni. Vozniki naj upočasnijo vožnjo v bližini šolskih objektov, bodimo strpni in vedno pripravljeni ustaviti, ko zagledate otroka ob cesti. Naša skupna odgovornost je, da poskrbimo za varnost najmlajših udeležencev v prometu, saj je to ključnega pomena za njihov brezskrben začetek šolskega leta.

Pozitivna pričakovanja za novo šolsko leto

Naj bo šolsko leto 2024/2025 za vse učence, še posebej za prvošolce, polno lepih spominov, novih izkušenj in uspehov. Skupaj lahko poskrbimo, da bo njihova pot v svet znanja in odkrivanja varna, zabavna in polna pozitivnih pričakovanj. Učitelji, starši in vsi ostali udeleženci v skupnosti smo tisti, ki lahko prispevamo k ustvarjanju spodbudnega okolja, kjer bodo otroci rasli in se razvijali.

Misel za prvošolčke

Nikoli se ne pozabite smejati, poslušati in se učiti, raziskovati, se čuditi, reči “prosim” in “hvala”, imeti svoje mnenje, spoštovati mnenje drugih in biti prijatelji. To so pomembne vrednote, ki nas vodijo skozi življenje in nam pomagajo rasti kot posamezniki.

V življenju se soočamo z različnimi izzivi, in kot je nekoč dejala Eleanor Roosevelt: “Sprejeti moraš, karkoli ti pride na pot, pomembno je le, da se s tem soočiš pogumno in z vsem, kar najboljšega premoreš.” Vsak izziv je priložnost za učenje in rast, in pomembno je, da v vseh trenutkih ostanemo pogumni in se trudimo po najboljših močeh. Ne glede na to, kako težka ali nepredvidljiva je pot, nas lahko moč poguma, prijaznosti in spoštovanja vodi naprej.

“Naj bo to leto priložnost, da vsi skupaj ustvarimo nepozabne trenutke in rastemo kot skupnost,so zapisali na Facebook profilu Občini Mežica.

Vir: Petra Praznik, sekretarka SPV, Občina Mežica

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Vsak začetek šolskega leta predstavlja izziv za marsikoga. V Občini Mežica so za ta dan pripravili nekaj obvestil.