Search
Close this search box.

Neurje Koroški včeraj ni prizaneslo

Nedeljsko neurje znova prizadelo Črno na Koroškem. Prizaneslo ni niti ostalim krajem na Koroškem.

Skoraj natanko po letu dni od uničujočih poplav je nedeljsko neurje spet najhuje pustošilo v občini Črna na Koroškem, sprožili so se plazovi, zalivalo je kleti in poškodovalo nekaj infrastrukture.

Uprava za zaščito in reševanje je v nedeljo popoldne in zvečer naštela več kot 150 intervencij na območju regijskih centrov Kranj, Celje, Maribor, Ljubljana, Ptuj, Slovenj Gradec in Trbovlje. Težave so nastale tudi na nekaterih cestah.

Z območja Črne na Koroškem poročajo o zalitih številnih kleteh ter sproženih zemeljskih plazovih, zaradi česar so bili na terenu gasilci iz Črne in Mežice.

Škodo je neurje v Črni po besedah županje Romane Lesjak za Radio Slovenija povzročilo na podobnih mestih kot v lanski ujmi. Zasulo je stanovanjske objekte, tudi novo kegljišče, ki je bilo tik pred odprtjem. Vpoklicali so vse razpoložljive stroje, aktivirali tudi delavce koncesionarja za urejanje reke Meže.

Današnje neurje ni prizaneslo Koroški. Tudi v Mestni občini Slovenj Gradec in občini Mislinja so bile popoldne zaradi močnega deževja zalite številne kleti in dvorišča. Podrto drevje je za dlje časa ustavilo promet na glavni cesti Slovenj Gradec–Mislinja.

Gasilci PGD Stari trg so s tremi ekipami posredovali na skupno štirih lokacijah. V treh primerih so črpali vodo iz poplavljenih stanovanjskih objektov v enem primeru pa smo zavarovali poplavljen del kolesarske steze.

Iz Raduš so poročali o podivjanem potoku, v Slovenj Gradcu je prav tako potok Homšnica poplavljal.

Gasilci PGD Muta so posredovali na lokalni cesti Spodnja Muta – Sv. Primož, kjer so odstranili podrta drevesa.

Na Facebook profilu Gostilne Rešer v o Občini Črna na Koroškem so zapisali: “Še ni minilo eno leto in spet nas je poplavilo. S pomočjo pridnih rok, naše super ekipe in pomočjo PGD Črna nam je uspelo izčrpati vodo in vse očistiti, tako, da bomo jutri spet lahko nemoteno obratovali. Hvala vsem.”

Dogodki

Nedeljsko neurje znova prizadelo Črno na Koroškem. Prizaneslo ni niti ostalim krajem na Koroškem.