Search
Close this search box.

Neprimerni tviti direktorja SB SG: “Ti ne boš šel na ventilator!”

Predsednik sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Simon Jevšinek bo od direktorja te bolnišnice Janeza Lavreta zahteval, da v zvezi z njegovimi tviti, ki so sprožili val ogorčenja v javnosti, pojasnila poda pred člani sveta zavoda že na dopisni seji. Lavre se je vsaj deloma za neprimerno komunikacijo opravičil, poroča spletni Večer.

Kot navaja Večer, se je Lavre prek Twitterja odzval z neprimernimi in tako za zdravnika kot direktorja nesprejemljivimi zapisi, v katerih je izpostavljal okužbo s koronavirusom v povezavi z odločanjem o ventilatorju.

“Ti ne boš šel na ventilator, boš kmalu pozitiven, pa da vidimo, ‘kk’ boš cvilil,” je Lavre zapisal novinarju Blažu Zgagi. Za ta tvit se je sicer pozneje opravičil, novinar pa je njegovo opravičilo tudi sprejel, navaja Večer.

Opazke, da nekdo ne bo “šel na ventilator”, pa Lavre ni zapisal le v tem tvitu, temveč jo je zabrusil recimo tudi Urošu Jauševcu, potem ko je član predsedstva SD tvitnil, da ga veseli, da predsedstvo SD ni podprlo aktivacije 37.a člena zakona o obrambi. “Super, ti ne greš na ventilator,” se je odzval Lavre.

To po navedbah časnika ni edini odziv, ki bi ga lahko označili za neprimernega v javni komunikaciji, temveč je direktor v zadnjem obdobju nanizal kar nekaj etično spornih zapisov, ki si jih kot zdravnik in direktor ne bi smel dovoliti in ki bi prav tako terjali vsaj opravičilo, če že ne tudi sankcij ali vsaj obravnave na zdravniški zbornici.

Lavre se je vsaj deloma za neprimerno komunikacijo opravičil in obžalovanje danes izrazil tudi v pogovoru s predsednikom sveta koroške bolnišnice Simonom Jevšinkom. Ta je napovedal, da bo želel njegova pojasnila tudi pred vsemi člani sveta zavoda. Ker je sestajanje na sejah zdaj omejeno, bo to zahteval že v dopisni seji sveta, pozneje, na prvi seji, ko bo to mogoče, pa bo uvrstil točko tudi na dnevni red.

Po navedbah Večera sta sicer Lavretov Twitter račun kot tudi Facebook profil od popoldneva že ukinjena.

Lavre slovenjgraško bolnišnico vodi od leta 2007, razen v vmesni enoletni prekinitvi v letih 2016 in 2017, ko je vodil Univerzitetni klinični center Maribor. Večino svoje poklicne kariere je po navedbah časnika veljal za uglednega direktorja, ki je deloval tudi politično, in sicer v stranki NSi, nekaj časa so ga omenjali kot potencialnega zdravstvenega ministra. Lavre je aprila lani izstopil iz NSi, so za Večer pojasnili v stranki.

4 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
CORONA JE PREVARA
CORONA JE PREVARA
4 let nazaj

SLOVENCI TO JE PREVARA STOLETJA!!! Zbudite se!!!

Ivana
Ivana
4 let nazaj

O ubogi gospod doktor sigurno niste levičar da so se vas lotili in vas vlačijo po zobeh.Sem prepričana da so stavek vzeli iz konteksta. Vas novinarje pa sprašujem zakaj niste navedli kaj sta onadva gospoda napisala ,da se je gospod zdravnik oglasil. Pustite doktorja da dela v teh časih pa pošte kaj bolj pametnega…

Goliotok Zaprli
Goliotok Zaprli
4 let nazaj

Po prebranih člankih in pregledu celotne situacije predvidevam, da gre za obrambo levičarjev. LJUDJE STE PRIZADETI (v obeh pomenih)! Vseeno mi je, a gre za predsednika vlade ali za snažilko iz osnovne šole, človek je pač na vulgaren način napisal oz. izpostavil svoje stališče s katerim se mnogi strinjajo. To komunistično preseravanje/laganje z lepim pisanjem in elegantnim izražanjem (v tem primeru novinar, novinarji in dobra polovica vseh barab) pa je veliko manj vredno kot iskrena izjava, tudi če je še nevem kako vulgarna in neprimerna. S prejšnjim komentarjem se strinjam, čudno da niste novinarji (po vsej verjetnosti pripadniki levice ali SDja) omenili komentarjev in vsebine ”žrtev” zdravnikovih izjav. Kljub vsemu so bile vse le besede, ki kljub direktorjevem položaju v nobenem primeru ne bi sledile v dejanja. Vprašajte se, kaj more nekdo storiti oz. reči, da zdravniku ”dekl dvigne” in ga pripravi do takšnega izražanja. Morda sta si pa zaslužila kakšno žalitev ali dve, konec koncev pa v 2020 vsakega že sam kriv prst prizadane. Prenehajte s pisanjem debilnih in povsem nepomembnih člankov. LJUDJE STE PRIZADETI #2

Aljoša
Aljoša
4 let nazaj

Sramota za zdravnika da daje take izjave!!! Ali nisi imel Hipokratove zaprisege? Mogoč je že predolgo od tega in si pozabil kaj si prisegel?!
Kar se mene tiče si zabij svoj ventilator nekam, ker ga očitno bolj rabiš kot ga bom jaz kadarkoli!!!
Upam da bo zdravniška zbornica ukrepala, ker se take izjave ne spodobijo niti za zdravnika, še manj pa za direktorja bolnišnice!!!
Lp.

Dogodki