Search
Close this search box.

Ne pozabite: V Slovenj Gradec vabljeni na prireditev “Gremo v mesto (tudi ob nedeljah)”

Vremenska napoved za nedeljsko popoldne je sončna, zato jo izkoristite za prijeten sprehod po mestnem jedru. Organizatorji vas vabijo na pestro dogajanje v mestnem jedru.

Nedelje so odličen čas za raziskovanje mesta in odkrivanje novih kotičkov. Ustavite se na kavi ali sladoledu in uživajte v ustvarjanju grafitov.

Koroška galerija likovnih umetnosti in Koroški dom starostnikov v okviru projekta oživljanja mestnega jedra pod sloganom “Gremo v mesto (tudi ob nedeljah)” v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec in drugimi organizatorji pripravljata pester program.

Dogajanje bo potekalo od 14. ure dalje. Obiskovalci bodo lahko uživali v risanju z ogljem na slikarska stojala na temo »Vedute Slovenj Gradca«. Ozrli se boste po centru mesta in pod mentorstvom likovne pedagoginje upodobili izbrane kotičke mesta. Osnova ustvarjanja bo risba, po navdih pa vabljeni v KGLU na razstavo Koroški trienale: Risba na Koroškem I. Vse potrebščine dobite pri mentorici, prihod kadarkoli. 

Tisti najmlajši bodo uživali v izdelovanju maskote Vrančka Kokija, kot vemo je Vranček Koki maskota pedagoških programov galerije. Ime je dobil po udomačenem vranu slikarja Jožeta Tisnikarja, ki ga je pri ustvarjanju v njegovem ateljeju dolga leta spremljal, prav tako pa je bil pogost motiv na njegovih delih.

Ob 16.00 uri boste lahko sodelovali pri raziskovanju skritih kulturnih zakladov Slovenj Gradca, spomenikih in drugih javnih skulpturah v centru mesta. Po starem mestnem jedru bo vodil kustos Marko Košan. Zbirališče pri Venetskem konju.

Med 14. in 17. uro bo možen prost vstop v galerijo. Po mestu bo odmevala glasba »Hišnega ansambla Koroškega doma starostnikov« z gosti, opazovali pa bomo lahko tudi risanje grafitov in plesne točke.

Lepo vabljeni, da preživite poletje ob osvežilnih vsebinah.

Vir: MO Slovenj Gradec

Vremenska napoved za nedeljsko popoldne je sončna, zato jo izkoristite za prijeten sprehod po mestnem jedru. Organizatorji vas vabijo na pestro dogajanje v mestnem jedru.