Search
Close this search box.

Naj prostovoljec do 19 let je Dravograjčan Tine Rotovnik

Mladinski svet Slovenije (MSS) je tudi letos organiziral že 22. natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega so izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt ter Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Natečaj, ki je odprt za vse posameznike in posameznice, nevladne organizacije, javne institucije in neformalne skupine, je letos prejel veliko število prijav. Prostovoljstvo je bilo razumljeno v najširšem smislu, saj so bili k sodelovanju vabljeni tudi tisti, katerih dejavnosti so potekale izven organizacij in formalnih okvirjev.

Med izjemnimi posamezniki, ki so prejeli priznanja, sta letos izstopala tudi dva tabornika. Tine Rotovnik iz Rodu Bistrega Potoka Muta je prejel naziv Naj prostovoljec do 19 let, medtem ko je Jure Ausec iz Rodu Stane Žagar mlajši prejel naziv Naj prostovoljec nad 30 let. Oba nagrajenca sta s svojim delom, predanostjo in organizacijskimi sposobnostmi pustila velik pečat v svoji skupnosti.

Priznanja so prejeli še: V kategoriji nad 30 let sta se nagrade za Prostovoljca leta 2023 razveselila Marija Medved in Jure Ausec. Mladinski svet Slovenije je podelil še eno priznanje za posebne dosežke, ki je šlo v roke Planinski zvezi Slovenije, in sicer za projekt in PLANINCI po slovenski planinski poti. Nagrado za Naj prostovoljski projekt je prejel Celjski mladinski center, in sicer za projekt Polet s knjigo. Nagrada za Naj mladinskega voditelja je šla v roke Klemna Šauperla. Projekt Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce pa je dobil nagrado za Naj mladinski projekt.

Zaključna prireditev, kjer so podelili priznanja in nazive najboljšim prostovoljcem in projektom, je potekala septembra, s čimer je MSS ponovno pokazal, kako pomembno je spodbujati prostovoljstvo in priznavati dosežke tistih, ki nesebično prispevajo k boljšemu življenju v Sloveniji.

“Tine je s svojim delom, predanostjo in organizacijskimi sposobnostmi pustil neizbrisljiv pečat v naši občini. Iskrene čestitke,” je zapisal župan Občine Dravograd Anton Preksavec.

Namen natečaja ni bil tekmovanje, temveč vzpodbuda in nagrada za vse, ki s prostovoljnim delom bogatijo našo družbo in podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Naj pri tem spomnimo, da je Občina Dravograd že drugo leto prejela naziv prostovoljstvo prijazna občina.

Vir: Zveza tabornikov Slovenije

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Mladinski svet Slovenije (MSS) je tudi letos organiziral že 22. natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega so izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt ter Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.