Search
Close this search box.

Na Ravnah so se zabavali v počitniškem programu “Zabavajmo se z badmintonom”

Šolske počitnice so pravi čas za različne športne aktivnosti na bolj sproščen način. Pod geslom »Zabavajmo se z badmintonom« so letos ponovno v zadnjem tednu v juliju organizirali počitniški program, ki se ga udeležijo osnovnošolski otroci. Prvič že leta 2019.

Pestra in imenitna zasedba, poleg že nekaterih tekmovalcev so bili zraven tudi ostali, ki so želeli se spoznavati z badmintonom – Ajla, Gašper, Urh, Boštjan, Dejan, Maj, Matic, Sofija, Lovro, Lia, Nuša in dve Sari. Za nami je tako petdnevni program in druženje, ki je potekalo od ponedeljka, 22. julija do petka, 26. julija 2024, v terminu od 9.30 in do 13. ure, skupaj so bili aktivni kar 17 ur.

V telovadnici OŠ Prežihov Voranc se je dogajalo marsikaj …Tudi nagradno vprašanje v povezavi s pisateljem ni ostalo brez odgovora. Koliko črtic imajo Prežihove Solzice? Ni bilo potrebno biti Potolčeni kramoh, ali morda Levi Devžej, pa tudi višja matematika ni bila potrebna za Nagrado (to so že štiri črtice…), da bi prišli do pravilnega odgovora, tj. je do 11 črtic, kar je vedela/uganila Ajla.

Vsakodnevni dopoldanski program je bil razgibano sestavljen – najprej dinamično jutranje ogrevanje, različne spretnostne in gibalne vaje, zabavne igre, nekaj iz osnov badmintona ter predvsem igranje badmintona in ob koncu vsakega druženja še kakšna zanimivost iz olimpijskih iger. Ali veste katerega tradicionalnega olimpijskega športa v Sloveniji sploh ne poznamo? Nikdar ga nismo gojili in ne obstaja nobeno društvo ali Zveze? To je moderni peteroboj, ki je že od leta 1912 v Stockholmu naprej redno v programu OI. Gre za kombinirano tekmovanje, v katerem vsak tekmovalec tekmuje v streljanju s pištolo, v borbi s sabljo, v plavanju, v jahanju in v teku. Nekoč se je imenoval moderni pentatlon. Gre za disciplino, ki najbolj ustreza urjenju vojaških spretnosti. Moderni peteroboj v Sloveniji ne obstaja.

So se pa mi kar pridno držali olimpijskega gesla: Citius, Altius, Fortius. Vsak naslednji dan je pomenil nov izziv še za kaj več in otroci so to znali udejanjiti, tako je vse potekalo hitreje, višje, močneje. Od zabavnih iger so se otroci zelo razživeli v hokeju s tubami, ki je kondicijsko zelo zahteven, enkrat so odigrali tudi Med dvema ognjema. V igri Amerikanke sta slavila med mlajšimi Sara Horvat in v starejši skupini je bil najboljši Gašper Knuplež.

Posebej se zahvaljujejo podjetju Sportstyle, ki so jim po predlogu pripravili všečen dizajn in vrhunske majice, ki so bile izdelane v Srbiji. Za odlične fotografije ob koncu njihovega druženja je poskrbela fotografinja Zala. Zahvala tudi ravnatelju OŠ Prežihov Voranc za uporabo telovadnice.

Letošnji »Zabavajmo se z badmintonom« je tako končan, seveda pa gredo naprej, saj v kratkem prihajajo že nove aktivnosti. Ste si zapomnili – hitreje, višje, močneje …

Vir: karizma.si, Bojan Breznik

Dogodki

Šolske počitnice so pravi čas za različne športne aktivnosti na bolj sproščen način. Pod geslom »Zabavajmo se z badmintonom« so letos ponovno v zadnjem tednu v juliju organizirali počitniški program, ki se ga udeležijo osnovnošolski otroci. Prvič že leta 2019.