Search
Close this search box.

Na Ravnah pripravljajo čudovit glasbeni večer s klapo Šufit

Na Ravne prihaja Klapa Šufit, ki se uvršča med najboljše klape in njeni komadi so del hrvaške glasbene tradicije.

Na Ravnah na Koroškem se obeta čudovit glasbeni dogodek, ki ga organizirata ZKŠTM Ravne in Kulturni center Ravne. V četrtek, 6. junija 2024, bo ob 19. uri v Športni dvorani Prežihovega Voranca nastopila ena najbolj priljubljenih klap – Klapa Šufit.

Organizatorji obljubljajo izjemen večer, poln melodičnih harmonij in dalmatinskega šarma, ki ga bo pričarala Klapa Šufit, zato vabijo vse, da se jim pridružijo ter skupaj uživajo v edinstvenem glasbenem doživetju.

Vstopnice za koncert je možno kupiti na recepciji ZKŠTM Ravne na Koroškem, in sicer eno uro pred začetkom koncerta. Ne zamudite priložnosti za izjemen večer z eno najboljših klap in si pravočasno zagotovite svojo vstopnico.

Klapa Šufit se uvršča med najboljše klape in njeni komadi so del hrvaške glasbene tradicije. Dalmatinski melos pa bo prinesel delček čudovite Dalmacije in morja tudi na Ravne. Zazveneli bodo številni hiti: Ne diraj mojo ljubav, Za cili život, Jubin te, Mirno ti more, Još me lipo gledaš in mnoge druge …

Prvi začetki klape segajo v leto 1992, ko se je zbralo ducat mladih, nadarjenih srednješolcev, ki so začeli s stalnimi vajami. Prvi koraki klape Šufit so se začeli na prvem javnem nastopu za božič v cerkvi Marije Zdravja 23. decembra 1992. Sufit je imela leta 1993 tudi manjši koncert v pinakoteki cerkve Gospe od zdravja, kot gostja ženskega pevskega zbora Gimnazije “Marko Marulić”.

Sčasoma klapa preraste iz srednješolske “šolske” klape v ugledno glasbeno telo, klapa nastopa na številnih nastopih in seveda tudi na omiškem festivalu. Zasedba beleži uspešne nastope na nastopih (nagrada na smotri godb “Skradin ’96”), istega leta pa je Saša Jakelić (II. tenor) ob spremljavi zasedbe osvojil “Grand Prix” festivala zabavne glasbe Melodije hrvatski. juga – “Opuzen ’96” s pesmijo Judi o’ soli.

S svojimi nastopi na Festivalu dalmatinskih klap v Omišu se je Šuft uvrstil v sam vrh klapskega petja. Izven Hrvaške je klapa posnela številne koncerte v Nemčiji, Italiji, Franciji in Bosni in Hercegovini ter je redna gostja pesniških srečanj Dobro jutro več v Podstrani.

Od leta 2006 je umetniški vodja maestro Jasminko Šetka, pod čigar vodstvom je klapa dosegla največji uspeh na jubilejnem 40. Festivalu dalmatinskih klap Omiš leta 2006. ko dobi nagrado za najboljšo izvedbo nove skladbe, v finalnem večeru moške klape pa prvo nagrado žirije – zlati ščit z z grbom mesta Omiš in prvo nagrado občinstva – zlati omiški leut.

Vir: ZKŠTM Ravne na Koroškem

Na Ravne prihaja Klapa Šufit, ki se uvršča med najboljše klape in njeni komadi so del hrvaške glasbene tradicije.