Search
Close this search box.

Na območju Podgorja gasilci posredovali na 17 lokacijah

Veter, ki je ponoči zajel Koroško, je samo na območju Podgorja bila potrebna intervencija gasilcev na kar 17. lokacijah.

Kot sporočajo iz Mestne občine Slovenj Gradec je na trasi LC 377311 (Šola Razbor – Prevalnik) zaradi padlih dreves cesta zaprta. Zaradi močnega vetra danes ni mogoče varno očistiti poti. Dostop do stanovanjskih objektov je omogočen po drugih cestah.

Po poročanju iz PGD Podgorje so imeli na njihovem območju 17 lokacij z zaprtimi cestami zaradi podrtega drevja. Na 16 lokacijah je prevoznost že vzpostavljena.

Kako kaže vremenska napoved za naprej?

Zvečer in ponoči se bo ponekod na zahodu delno zjasnilo, medtem ko bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno. Veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v Zgornjesavski dolini in na planotah Notranjske okoli 3 stopinje Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo sprva na zahodu dokaj jasno, na vzhodu pa zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Padavine bodo popoldne in zvečer od severovzhoda in severa zajele večji del Slovenije. Prehodno bo spet zapihal veter severnih smeri, v noči na torek na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 22 stopinje Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči se bo v krajih zahodno od nas delno razjasnilo, drugod bo ostalo oblačno. Predvsem v Alpah bodo še nastajale padavine. Veter bo oslabel.

Jutri se bodo padavine spet razširile nad vse sosednje pokrajine, le ponekod v Italiji bo večji del dneva večinoma suho. V Kvarnerju bo v noči na torek zapihala burja.

Obeti: V torek bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo še občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

V noči na sredo se bo nekoliko zjasnilo, a se bo čez dan od juga spet oblačilo. Še se bodo pojavljale občasne rahle padavine. Burja na Primorskem bo postopno slabela.

Opozorila: Do današnjega večera bo pod Karavankami, Kamniško-Savinjskimi Alpami in na severovzhodu pihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo v sunkih presegal hitrost 70 km/h.

Vir: MO SG in ARSO

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Veter, ki je ponoči zajel Koroško, je samo na območju Podgorja bila potrebna intervencija gasilcev na kar 17. lokacijah.