Search
Close this search box.

Na Koroškem znova nalivi s točo, veter podiral drevesa

Koroško so znova zajele nevihte, iz več krajev poročajo o toči in silovitem vetru, ki je podiral drevesa.
Črna na Koroškem

Narava je ponovno pokazala svojo moč. Bralci poročajo o toči na območju Slovenj Gradca in Dravograda, pa o močnem vetru, ki je znova podiral drevesa tudi na nekaterih cestah – na cesti na Tolstem vrhu, v Jedertu v Bukovski vasi ter na glavni cesti med Mislinjo in Pako.

Cesta Črna na Koroškem – Sleme je neprevozna zaradi podrtega drevesa.

Na cesti proti Rekagrabnu je podrlo nekaj dreves in posledično za kratek čas zaprlo cesto. Gasilci PGD in KGZ Ravne so razžagali in podrli drevesa, ki so bila na cesti.

Podiralo je drevesa, ponekod so brez elektrike, na širšem območju Mežiške doline je ponekod padala tudi toča.

PGD Ravne na Koroškem

Nekatera gospodinjstva v Slovenj Gradcu, Črni na Koroškem in v Mežici so ostala brez elektrike.

Toča na Libeliški gori, foto: Zlata Pšeničnik

Po podatkih Arsa bodo v noči na soboto plohe in nevihte oslabele in postopno ponehale, začelo se bo jasniti. Po kotlinah bo zjutraj možna kratkotrajna megla, najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija, na severozahodu pa okoli 13 stopinj.

V soboto dopoldne pa se bo zopet pooblačilo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte, napoveduje Arso. Zvečer bodo padavine ponehale, zjasnilo se bo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem pa okoli 32 stopinj.

V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V ponedeljek bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta, v torek bo povečini sončno, verjetnost za plohe in nevihte je majhna.

Več informacij sledi.

Dogodki

Koroško so znova zajele nevihte, iz več krajev poročajo o toči in silovitem vetru, ki je podiral drevesa.