Search
Close this search box.

Na Koroškem zaradi obilnega dežja več posredovanj gasilcev

Obilne padavine so čez dan nevšečnosti povzročale tudi na Koroškem, največ pa na obali.

Na Upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 368 dogodkov, največ v regijskem centru Koper, in sicer 212.

Na Koroškem so gasilci posredovali v Mislinji, kjer so zabeležili dva dogodka. Prišlo do razlitja potoka Turičnica. Gasilci so zavarovali okoliške objekte. Gasilci PGD Dovže ob tem pozivajo krajane, da preventivno zaščitijo svoje premoženje pred meteornimi vodami, pri igrišču Dovže pa je v ta namen na voljo pesek za protipoplavne vreče.

Prav tako so na Upravi RS za zaščito in reševanje zabeležili po en dogodek na območju Slovenj Gradca, Radlje ob Dravi ter Muta. Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb niso poročale.

Na agenciji Arso so objavili tabelo, kjer so zbrane postaje, ki so včeraj zabeležile največjo količino padavin. Omenjena postaja v Vedrijanu je zbrala 153 mm, drugod po državi je padlo nekje od 40 do 100 mm dežja.

Morda je slika naslednjega: besedilo

Danes bo oblačno. Padavine bodo slabele in od zahoda postopno ponehale, na vzhodu šele popoldne. V severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal severni veter, burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem od 14 do 18 °C.

Jutri bo pretežno oblačno. Sprva bo občasno rahlo deževalo predvsem v severnih krajih, popoldne pa postopno tudi ponekod drugod, verjetneje v vzhodni Sloveniji. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ki bo izrazitejši v severnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 8, na Primorskem do 13, v alpskih dolinah okoli 3, najvišje dnevne od 10 do 15, na Primorskem od 15 do 19 °C.

V nedeljo bo večinoma oblačno, tu in tam bo občasno rahlo deževalo, pogosteje pa v vzhodnih krajih. Razen na zahodu bo pihal šibak do zmeren veter severnih smeri.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno ter večinoma suho, proti večeru bo od severa začelo rahlo deževati. Malo topleje bo.

Po poročanju Prometno informacijskega centra je na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, 1. stopnja. Prav tako je tudi na regionalni cesti Vipava – Ajdovščina je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, 1. stopnja.

Poplavljene so naslednje glavne in regionalne ceste:

  • Laško – Breze – Šentjur, v Laškem, na Trubarjevem nabrežju, podvoz pod železniško progo, popolna zapora na dveh odsekih;
  • – Koper – Dragonja, oviran promet,
  • – Bertoki – Koper, večinoma izmenično enosmerno,
  • – Bertoki – Sveti Anton, oviran promet,
  • – Pivka – Ilirska Bistrica je pri Ribnici oviran promet.

Zaradi zimskih razmer je cesta na Mangart zaprta.

Promet po Sloveniji je na številnih cestah močno oviran zaradi večje količine vode na voziščih. Zmanjšana je tudi vidljivost. Zaradi lokalnih nalivov in sunkov vetra vozite previdno. Prilagodite vožnjo razmeram na cestah.

Vozite previdno.

Vir: ARSO, Spin in Promet.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Obilne padavine so čez dan nevšečnosti povzročale tudi na Koroškem, največ pa na obali.