Search
Close this search box.

Modra odločitev za zeleno prihodnost

Postanite del generacije, ki varuje okolje in išče rešitve za boljši jutri. Vpišite se na Fakulteto za varstvo okolja in prispevajte k bolj trajnostni, zdravi in uravnoteženi prihodnosti.

Onesnaževanje okolja in preprečevanje le-tega, spremljanje (monitoring) kakovosti različnih delov okolja, trajnostnostno poročanje, ki ga predpisuje nova zakonodaja, odpravljanje negativnih posledic dejavnosti ljudi, ravnanje z odpadki, razvoj okolju prijaznih izdelkov, podnebne spremembe in njihove posledice, trajnostna raba naravnih virov, upravljanje s populacijami prostoživečih živali itd. so zgolj nekatera področja, ki sodijo v širok kontekst varstva okolja. Zelo pomembno je, da odzivi družbe na številne okoljske izzive temeljijo na znanju in strokovnih dognanjih. Zato potrebujemo ustrezno usposobljene strokovnjake.

Fakulteta za varstvo okolja (FVO) v Velenju z državno koncesijo izvaja študijska programa Varstvo okolja in ekotehnologije na dodiplomski (visokošolski strokovni) in magistrski stopnji.

Informacije o fakulteti in vpisih najdete tudi na www.fvo.si

Prednosti FVO so, poleg uveljavljenih predavateljev – strokovnjakov, odlično opremljeni prostori z laboratorijem, računalniško učilnico in knjižnico. Študij je praktično naravnan in je zelo zanimiv, saj ga izvajajo visokošolski učitelji z izkušnjami iz prakse, ki prihajajo iz vseh pomembnejših institucij tega področja, pa tudi iz podjetij oz. gospodarstva. Dobra povezanost z gospodarskimi družbami in drugimi institucijami se izkazuje tudi pri izvedbi praktičnih usposabljanj študentov, sodelovanju na projektih ter posledično pri zaposlovanju diplomantov.

Uspešni so tudi na področju znanstveno-raziskovalnega in strokovnega dela. Trenutno izvajajo več kot 20 mednarodnih in domačih projektov, s katerimi pridobivajo nova znanja in usmeritve tudi za končne uporabnike, izsledke pa pogosto objavljajo prek znanstvenih člankov v vodilnih znanstvenih revijah ter prispevkov na konferencah. Njihovi študenti so lahko vključeni v delo na projektih, s čimer pridobivajo zelo pomembne izkušnje in krepijo svoje znanje.

V letu 2025 bodo organizatorji velike mednarodne konference o upravljanju vretenčarjev, s katero bodo v Slovenijo pritegnili več kot 150 strokovnjakov za reševanje konfliktov med ljudmi in prostoživečimi živalmi. S tem bodo prispevali k reševanju vedno bolj pereče in družbeno odmevne problematike, pa tudi k večji prepoznavnosti FVO, Slovenije in domačega znanja.

Skrb za okolje je nujna! Skrb za okolje je poklic!

Vpiši se na Fakulteto za varstvo okolja in z znanjem prispevaj k bolj trajnostni, zdravi in uravnoteženi prihodnosti.

Prijavni rok za zapolnitev prostih mest za študijski program Varstvo okolja in ekotehnologije 1. stopnje (dodiplomski) je: 25. – 26. september 2024, do 10. ure.

Ko govorimo o izkoriščanju naravnih virov, krožnem gospodarstvu, ravnanju z odpadki, zavarovanih območjih, čiščenju voda, pravilni rabi tal, monitoringu, pripravi okoljske dokumentacije ipd., so diplomanti Fakultete za varstvo okolja tisti, ki na delovnih mestih znajo najti prave rešitve.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Postanite del generacije, ki varuje okolje in išče rešitve za boljši jutri. Vpišite se na Fakulteto za varstvo okolja in prispevajte k bolj trajnostni, zdravi in uravnoteženi prihodnosti.