Search
Close this search box.

Mesto direktorja na RRA Koroška prevzel Uroš Rozman 

RRA Koroška, regionalna razvojna agencija za Koroško d.o.o. ima ključno in zelo pomembno vlogo pri spodbujanju razvoja v naši regiji. Slabih 23 let jo je uspešno vodila Karmen Sonjak. S 1. julijem 2024 pa je mesto direktorja prevzel Uroš Rozman, ki z izdelano vizijo in jasnimi cilji za prihodnost ambiciozno odpira novo poglavje in smernice za nadaljnji razvoj Koroške regije.

Vodenje RRA Koroška, regionalne razvojne agencije za Koroško je s 1. julijem 2024 za mandatno obdobje štirih let, prevzel Uroš Rozman, ki je od oktobra 2023 deloval na prav tej agenciji kot pomočnik direktorice in projektni vodja I. Pred tem je uspešno služboval na mestu direktorja RRA Podravje Maribor. Rozman je dodobra uveljavljeno ime tudi na Koroškem, saj je svojo kariero začenjal prav tukaj, čeprav njegove rojstne korenine segajo v Maribor. Tukaj živi in deluje že več kot desetletje. 

Rozman je na mestu direktorja nasledil Karmen Sonjak, ki je RRA Koroško vodila slabih 23 let. Prinaša svež veter plodnih idej ter ambiciozno zastavljen delovni plan, ki veliko obeta. Imenovanje novega direktorja so soglasno potrdili člani Nadzornega sveta RRA Koroška, ti pa imajo tudi velika pričakovanje je na današnji novinarski konferenci povedala predsednica Nadzornega sveta RRA Koroška, Saša Porčnik. 

Spomnimo. Rozman je kot projektni vodja deloval v okviru RRA Koroška že v letih od 2015 do 2019. V teh letih je sodeloval med drugim pri pripravi Celostne prometne strategije v MO Slovenj Gradec ter Občine Črna na Koroškem, pa na projektu Interreg Central Europe z akronimom Trans-Borders, sodeloval pri pripravi Regionalnega razvojnega programa za Koroško regijo, vodil projekt Trajnostne mobilnosti v okviru Celostnih teritorialnih naložb za MO Slovenj Gradec, vodil projekt umestitve in izgradnje kolesarskih poti za 6 občin v koroški regiji, eden njegovih najbolj prepoznavnih projektov pa je zagotovo umestitev in izgradnja Dravske kolesarske poti za kar 18 občin in sooblikovanje turističnega produkta Drava bike. 

Diplomirani inženir gradbeništva (UN) in Magister prostorskega načrtovanja velja za zelo ambicioznega, proaktivnega ter povezovalnega. V svoji viziji razvoja Rozman izpostavlja: »Strateške prednosti agencije danes so zaposleni, predvsem pa dobro poznavanje regijskih specifičnih potreb, poznavanje ključnih deležnikov na nacionalnih ravni, podpora podjetništva, trajnostne mobilnosti in pridobivanje EU sredstev. Večji potencial za napredek v prihodnje vidim predvsem na področju turizma, raziskavah in razvoju, pridobivanju sredstev na transnacionalnih in medregionalnih programih, projektni podpori občinam, prenosu dobrih praks na področju pametne specializacije ter komunikacije znotraj in navzven. Želim, da na pot razvoja RRA Koroške d.o.o. stopimo v partnerstvu, pozitivno naravnani ter z zadostno mero drznosti in prodornosti.« 

Rozman se zaveda tudi, da je RRA Koroška RRA ključna za razvoj vseh 12 občin v regiji. Zaradi funkcije, ki jo opravlja, je pomembno, da z zaposlenimi izvaja najboljši servis občinam na področju projektne podpore, črpanja evropskih sredstev, povezovanja, turizma, mobilnosti, privabljanja investitorjev ter podpore poslovnemu okolju. RRA Koroška mora zagotoviti, da bodo potrebe občin in gospodarstva jasno predstavljene v dokumentih, ki nastajajo v okviru prenove po poplavah, ter, da bodo za te potrebe zagotovljena finančna sredstva, ne glede na to, kakšna je/bo politika Evropske unije. Za dosego tega je potreben odločen pristop v pogovorih do državnih institucij ter močna podpora občin. Samozavestno in odločeno dodaja: »Moja filozofija je, da je potrebno in nujno iz vsake situacije, pa naj bo še tako dih jemajoča in negativna, znati poiskati priložnost, da se dvignemo na višjo raven in tukaj resnično vidim za Koroško priložnost in drzen korak naprej.« 

Dosedanja direktorica Karmen Sonjak za zdaj ostaja na mestu pomočnice direktorja. Sonjakova javnosti sporoča: »Prepričana sem, da agencijo predajam v dobre roke. Dejstvo je, da prinaša prihodnost mnoge izzive, a verjamem, da jim bo novi direktor s svojo ekipo sodelavcev kos. Ostajam, da bo prehod nekoliko lažji. Želim zaključiti tudi nekatere aktivnosti, ki so v teku. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami vodenja agencije mu bom poskušala biti v pomoč. V preteklosti sva veliko in dobro sodelovala in verjamem, da bo tako tudi v prihodnjih nekaj mesecih. Konec leta odhajam v zasluženi pokoj.« 

Karmen Sonjak, pomočnica direktorja RRA Koroška

Za dobro in tvorno sodelovanje v preteklih letih se je danes širši javnosti tudi uradno zahvalila ter medije pozvala, da naj širijo glas agencije ter ji nudijo vso podporo tudi v prihodnje. Saj so ključni in zelo pomemben faktor, da bo Koroška s svojimi razvojnimi aktivnostmi slišana širše. 

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

RRA Koroška, regionalna razvojna agencija za Koroško d.o.o. ima ključno in zelo pomembno vlogo pri spodbujanju razvoja v naši regiji. Slabih 23 let jo je uspešno vodila Karmen Sonjak. S 1. julijem 2024 pa je mesto direktorja prevzel Uroš Rozman, ki z izdelano vizijo in jasnimi cilji za prihodnost ambiciozno odpira novo poglavje in smernice za nadaljnji razvoj Koroške regije.