Search
Close this search box.

Mestni svet Slovenj Gradca sprejel proračunski rebalans in se seznanil s poročilom Policijske postaje Slovenj Gradec

Slovenjgraške svetnice in svetniki so se danes, 29. 5. 2024, zbrali na 19. redni seji.

Člani mestnega sveta so najprej obravnavali osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2024 – 1. rebalans. Predstavil ga je vodja Oddelka za negospodarske dejavnosti, proračun in splošne zadeve Darko Sagmeister. Po kratki razpravi ga je mestni svet tudi sprejel.

V nadaljevanju so mestni svetniki in svetnice sprejeli letno in trajnostno poročilo Javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec za leto 2023, skupaj z računovodskimi izkazi, revizijskim poročilom in poročilom nadzornega odbora. Potrdili so tudi predlog uprave o razporeditvi dobička za leto 2023, ki se v višini 190.729 evrov razporedi v druge rezerve iz dobička za namen razvoja podjetja in za financiranje novih osnovnih sredstev. Bilančni dobiček podjetja za leto 2023 v višini 600.603 evre pa se izplača lastnikoma in sicer del bilančnega dobička v višini 600.000 evrov Mestni občini Slovenj Gradec in del bilančnega dobička v višini 603 evre občini Mislinja. Dobiček je razdeljen med občini glede na rezultate poslovanja neposrednih stroškovnih mest posamezne občine ter posrednih stroškovnih mest glede na ključe delitve rezultata. Poročilo je mestnemu svetu predstavil direktor Komunale Jožef Dvorjak, ki je z opravljenim delom v lanskem letu zadovoljen. Prav tako mestni svet, ki se je direktorju in vsem zaposlenim v podjetju za opravljeno delo v turbulentnem lanskem letu zahvalil in ga ocenil na najvišji ravni. Dobiček, ki so ga ustvarili, je rezultat njihovega pravilnega delovanja na področju energetike.

Marko Hriberšek, načelnik Policijske uprave Slovenj Gradec, je mestni svet seznanil s poročilom o delu policijske postaje Slovenj Gradec za leto 2023. Hriberšek je povedal, da je v letu 2023 Policija postaja Slovenj Gradec obravnavala 316 kaznivih dejanj, kar je z izjemo leta 2014 največ v 10-letnem obdobju. Župan Tilen Klugler se je policistom zahvalil za njihovo delo.

V zvezi z osnutkom Odloka o dopolnitvi odloka o ustanovitvi Zavoda energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško so mestni svetniki sprejeli tri sklepe: sprejeli so osnutek omenjenega odloka, soglašali s predlogom obravnave po skrajšanem postopku ter nato odlok tudi sprejeli. Pri peti točki dnevnega reda pa so razpravljali o izdaji soglasja Zavodu Kssena k nakupu nepremičnine na območju Mestne občine Velenje.

V nadaljevanju so sprejeli osnutek Odloka o občinskih cestah v Mestni občini Slovenj Gradec. Cilj odloka je uskladitev občinskega odloka z državnimi predpisi in pravna urejenost občinske cestne infrastrukture.

Mestni svet je obravnaval in potrdil več zadev s področja prostorskega načrtovanja:

  • sklep o lokacijski preveritvi za določanje obsega stavbnega zemljišča pri posamični poselitvi na območju EUP OP-105 v OPN Mestne občine Slovenj Gradec (ident. Številka lokacijske preveritve v zbirki prostorskih aktov: 3657)
  • Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za del območja LE 19 – Spole v k.o. Legen (ID številka v zbirki prostorskih aktov: 3618)
  • sklep za ustavitev postopka priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko območje Ob Homšnici (SG-57) – del (ID:2451)

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Slovenjgraške svetnice in svetniki so se danes, 29. 5. 2024, zbrali na 19. redni seji.