Search
Close this search box.

Mestna občina Slovenj Gradec prva v Sloveniji z lokacijsko preveritvijo za poplavljeno družino

V sredo, 11. septembra 2024, je v MO Slovenj Gradec potekala 21. seja mestnega sveta, na kateri so obravnavali 14. točk.

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec se je sestal na 21. seji mestnega sveta. Vodil jo je župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Mestni svetniki so obravnavali tudi predlog sklepa o lokacijski preveritvi, ki bo, kot je pojasnil župan, »poplavljeni družini iz Suhega dola omogočila uresničiti željo, da si zgradi novo, varno hišo na kmetijskem zemljišču, ki si ga je izbrala sama«. Tako se bo mestna občina v zgodovino popoplavne sanacije v državi zapisala ne le kot prva, ki je s pomočjo donatorjev zgradila dom za poplavljeno družino, ampak tudi kot prva občina, ki je najhitreje izpeljala postopek lokacijske preveritve.

V nadaljevanju je mestni svet podal soglasje k statutu – Pravilom Vzgojno-varstvenega zavoda Slovenj Gradec. Nov Pravilnik  je bil nujen zaradi sprememb, do katerih je prišlo na področju zakonodaje s področja vzgoje in izobraževanja in sprememb v organizaciji vrtca.

Pri enajsti točki dnevnega reda so se mestni svetniki seznanili s prošnjo osmih radijskih postaj za pozitivno mnenje občinskega sveta o utemeljenosti pokrivanja območja z radijskim programom. Vlogo so oddali: Radio Ognjišče, Radio 1 Koroška, Radio 1 Savinjska, Rock Radio Celje, Radio Veseljak, Radio Aktual, Radio Aktual Kum in Radio Celje. Mestni svet je izdal pozitivna mnenja vsem, ki so podale vlogo in se potegujejo za dodelitev dveh radijskih frekvenc za analogno radiofuzno razširjenje radijskega programa na območje mestne občine Slovenj Gradec na podlagi razpisa Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS.

Sejo so zaključili s pobudami in vprašanji svetnic in svetnikov ter s premoženjsko pravnimi zadevami.

Vir: MO Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V sredo, 11. septembra 2024, je v MO Slovenj Gradec potekala 21. seja mestnega sveta, na kateri so obravnavali 14. točk.